Udruge osudile vandalizam u Dugoj Resi – uništavanje ekoloških ploča

Udruge osudile vandalizam u Dugoj Resi – uništavanje ekoloških
ploča

Vandalizam u Dugoj Resi, odnosno uništavanje eko ploča na šetnici u Tušmeru jučer su osudile tri udruge, ekološke udruge Pan i Gidra, te udruga potrošača Mrežnica.

Ploče su poklon učenika OŠ “Ivan Goran Kovačić” dok se među njima nalazila i ona namijenjena postavljanju oglasa i osmrtnica a kako se ne bi stavljali na drveće.

– Eko Pan je u niz navrata upozoravao na kršenje komunalnog reda postavljanjem oglasa na stabla. Osobito nas je razveselila inicijativa dugoreških učenika, koji su ovom malom, ali značajnom gestom nastojali skrenuti pažnju svojih sugrađana na važnost brige o okolišu. Nažalost, uništavanje tabli pokazatelj je nepoštovanja ne samo prema okolišu, već i prema onima koji svoj grad nastoje učiniti ljepšim i boljim, kažu u Panu.

Udruge  apeliraju prema Gradu Duga Resa da bude primjer svojim sugrađanima – zabranom plakatiranja i stavljanja oglasa na stablima, te jasnom, javnom i glasnom osudom uništavanja javnog dobra i traženjem počinitelja navedenih vandalizama kao i njihovo kažnjavanje prema važećim odredbama komunalnog reda grada Duga Rese.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest