Gradska toplana poziva korisnike da krenu u ugradnju kalorimetara

Gradska toplana poziva korisnike da krenu u ugradnju kalorimetara

Dan uoči prosvjeda koji za sutra u 10 sati najavljuje Građanski pokret “Neću usluge toplane”, javio se direktor Gradske toplane d.o.o. Inoslav Latković s informacijom da je osnovan “stručni tim koji će obavljati posao pripreme i provedbe programa ugradnje zasebnih mjerila potrošnje toplinske energije, odnosno kalorimetara”.

Je li to zaokret u politici GT-a prema građanima tek ćemo vidjeti, no u svakom slučaju dobro zvuči da je GT voljna da se građanima pomogne u namjeri da ugrade kalorimetre i nakon toga se, ako to žele, bez zakonskih posljedica izdvoje iz sustava centralnog grijanja.

– Program je osmišljen od strane Gradske toplane u namjeri da se korisnicima omogući jednostavnija i financijski povoljnija ugradnja kalorimetara za svaki stan. Po utvrđivanju tehničke i financijske konstrukcije, program će biti predstavljen javnosti, kaže Latković u prioćenju koje je danas poslao medijima.

Kako navode u GT-u, u svrhu preliminarne analize, mole sve zainteresirane korisnike priključene na centralni toplinski sustav grada Karlovca da se jave putem predstavnika suvlasnika ili osobno u prostorije Gradske toplane , na e-mail adresu “program@gradska-toplana.hr”, ili na broj telefona 047/411-166 (kućni broj 117).

–  Koristimo priliku i da istaknemo da u okviru naših mogućnosti i ovlasti činimo napore prema promjenama zakonskih odredbi koje definiraju naše poslovanje, kako bi novim usklađenjem bili riješeni prijepori i kako bi se korisnicima izišlo u susret, dodaje Latković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest