Ozaljska zona jedna od rijetkih popunjenih – uskoro gotova prilazna cesta

Ozaljska zona jedna od rijetkih popunjenih – uskoro gotova prilazna
cesta

Kamioni i šleperi koji voze za i iz Poslovne zone Lug uskoro neće prolaziti središtem grada nego novom prometnicom od Karlovačke ceste. Bit će ubrzo završena i tako od prometa kamiona rasteretiti centar grada i stambena naselja. No, tek kada njome pođu i kamioni dugo željenog velikog investitora, u Ozlju će biti u potpunosti zadovoljni. Popunjena je, naime, zona malog poduzetništva u kojoj 20 poduzetnika zapošljava 350 radnika, a 20 hektara predviđenih za veliko poduzetništvo još čeka vlasnika.

– Zainteresirani investitori zovu, provjeravaju, traže podatke, neki bi i odmah u kupovinu zemljišta bez poslovnog plana… Budući da nam nije namjera dobiti bilo kakvu djelatnost ili nekakav problem u budućnosti, vrlo smo pažljivi prilikom dogovora.

Ne želimo pošto – poto dopustiti nenamjensko korištenje našeg prostora, što bi u budućnosti stvaralo probleme i ugrožavalo kvalitetu života, već želimo kvalitetnu proizvodnju koja će omogućiti radna mjesta budućim generacijama, poručuju iz Gradske uprave.

U zonu, koja je prije 10 godina bila samo ideja, uloženo je više od devet milijuna kuna, ali najmanje onih gradskih, 2,3 milijuna kuna. Preostalih 6,7 milijuna kuna povučeno je od države, Županije, Hrvatskih voda.

– Bili smo vrlo aktivni i uspješni s projektima, pa izgradnjom zone minimalno opterećivali gradski proračun. Morali smo tako jer se on posljednjih 10 godina godina kretao od 4,5 do 13 milijuna kuna, zaključuju u Ozlju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest