Karlovačka županija u Zagrebu predstavlja gastro, etno, tradicijsku i kulturno-povijesnu ponudu

Karlovačka županija u Zagrebu predstavlja gastro, etno, tradicijsku
i kulturno-povijesnu ponudu

Gastro, etno, tradicijsku i kulturno-povijesnu ponudu Karlovačke županije Zagrepčanima će po prvi put predstaviti njezina obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, obrti, tvrtke, kulturne ustanove, udruge, turistički subjekti, povijesna te kulturno-umjetnička društva.

Bit će to u subotu, 23. travnja, od 9 do 21 sat na Trgu bana Jelačića.

Cijelo događanje pod nazivom “Sa susjedima kod sata”, osim prodajno-izložbenog karaktera, imat će naglasak na potpunom doživljaju tradicije, običaja, okusa i mirisa Karlovačke županije, zahvaljujući čemu će Zagrepčani, kao i njihovi gosti, moći sudjelovati u nizu zanimljivih i besplatnih radionica: izrade štrudli, pletenja košara, izrade jalbe i tradicionalnih vrhovačkih rožica dok će se najmlađi zabavljati na dječjim gastro radionicama i uživati u pripovjedaonici bajki Ivanine kuće bajki iz Ogulina.

Cjelodnevni program obogatit će nastupi nekoliko KUD-ova i tamburaških društava, brojne nagradne igre te jedinstvena mogućnost susreta sa Anom Katarinom Zrinski, Martinom Gambonom i Dragojlom Jarnević u sklopu Historia Vive, a posjetitelji će moći više doznati i o turističkoj ponudi hotela, restorana, seoskih gospodarstava.. te kupiti poljoprivredne proizvode i proizvode tradicijskih i drugih malih obrta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest