Kada se dva važna gastro događaja za
Karlovac dogode istoga dana, onda se moraju naći i u istoj
vijesti gastro – rubrike KAportala. Restoran Žganjer 1. srpnja
objavio je da, nakon 18 godina, više ne posluje u restoranu na
Turnju, zahvalivši se pritom svojem vrijednom osoblju, posebno
šefici kuhinje Draženi Kucalović, te konobaricama Mariji
Radinović i Ljiljani Fudurić. Svoje goste oni će ubuduće pozivati
u svoj restoran u Jaškovu, a u restoran na Turnju već ih zove
novi gazda, Ibrahim Jušić Baki, ugostitelj iz Ćoralića kraj
Cazina u susjednoj nam BiH.
– Djelić tradicionalne bosanske kuhinje je potreban u bilo kojoj
državi ili gradu. Od danas će brojni turisti koji prolaze kroz
Karlovac imati mogućnost okusiti različitost, ali i bosansku
tradiciju – kaže Baki.
Restoran se sada zove “Kod Bakija” a poziva sve putnike prema
Plitvicama i moru, ali i Karlovčane, da okuse djelić Bosne.
Osim menija koji će svakako poprimiti obrise tradicionalne
bosanske kuhinje, Baki je uveo i neke tehničke novitete,
najupadljivija je linija za posluživanje gotovih jela poput one
koje ima najpoznatiji restoran toga tipa – Macola.
KAportal.hr