Karlovačka bolnica prelazi pod upravu države, treba sanirati 47 mln kuna duga

Karlovačka bolnica prelazi pod upravu države, treba sanirati 47 mln
kuna duga

Kao što se već i unaprijed znalo, zbog 47 milijuna kuna nagomilanih potraživanja karlovačka Opća bolnica više neće biti pod upravom Karlovačke županije nego će je preuzeti država. Ovu su odluku, s određenom dozom gorčine, donijeli su vijećnici Županijske skupštine i to nakon opširnog obrazloženja županijske pročelnice Višnje Jović te kraće rasprave.

Naime, karlovačka bolnica već gotovo pet godina solidno posluje i nije nagomilavala nove dugove, ali jednostavno sama potraživanja nije sposobna sama sanirati kao niti Karlovačka županija koja je njezin osnivač. S obzirom na zakonsku odluku da se takve ustanove moraju predati u nadležnost države to je i učinjeno.

– Otklonili smo dileme no bitno je reći je li Karlovcu i KŽ potrebna ovakva bolnica, ove razine. Odgovor je da. Zdravstvena zaštita u OB Karlovac  je stručna na najvišem nivou koji može pružiti županijska bolnica, rekao je ravnatelj Nedjeljko Strikić.

Na redu je Vlada RH koja treba reći konačno da hoće li po novom modelu, sa sanacijskim vijećem i sanacijskim upraviteljem krenuti u saniranje dugova i postaviti OB Karlovac na čvrste temelje bez dugova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest