Strikić: Bolnica ima 35, a ne 47 mln kn duga, sve iz perioda prije 2008. godine

Strikić: Bolnica ima 35, a ne 47 mln kn duga, sve iz perioda prije
2008. godine

Na podatak koji je jučer iznešen na sjednici Županijske skupštine te prenesen u karlovačkim medijima, danas je reagirao ravnatelj OB Karlovac dr. Nedjeljko Strikić. Kako kaže, radi istinitog i objektivnog izvještavanja javnosti molio bi da u daljnjem izvještavanju o poslovanju Opće bolnice Karlovac navedemo sljedeće financijske pokazatelje.

–  Bolnica je na dan 31.03.2008. godine kada je sadašnja uprava preuzela upravljanje bolnicom imala dug od 55 milijuna kuna te potraživanja od 9 milijuna kuna.  Bolnica na dan 31.12.2012. god. ima ukupni dug 47 milijuna kuna koji je nastao u vremenu od prije 2008. godine, znači prije preuzimanja bolnice od strane sadašnje uprave, navodi ravnatelj i dodaje kako sa zadnjim danom 2012. bolnica ima realna naplativa i stvarna potraživanja u iznosu od 12 milijuna kn.

– Zaključno stvarna dugovanja prema dobavljačima Opće bolnice Karlovac, a koja datiraju od prije 2008. godine iznose 35 milijun kuna, a ne 47 milijuna kuna, kaže Strikić uz napomenuo kako je podatak interpretiran na Županijskoj skupštinu o 47 milijuna kuna duga iznesen parcijalno.

Podsjetimo, odlukom Županijske skupštine jučer je Vladi RH upućen zahtjev za sanaciju dugova bolnice što znači da će upravljanje bolnicom preuzeti država.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest