U simboličnom terminu 5 do 12, lokalni HDZ o Zakonu o strateškim investicijama

U simboličnom terminu 5 do 12, lokalni HDZ o Zakonu o strateškim
investicijama

U simboličnom terminu, 5 do 12 HDZ se opet oglasio i na lokalnim nivoima, ovog puta o Zakonu o strateškim investicijama. Bez predsjednika ŽO stranke Ivana Vučića i Damira Jelića, predsjednika karlovačkog HDZ-a na tiskovnoj konferenciji su se obratili Ivan Bogović, Stjepan Mrežar i Mladen Kobasić ustvrdivši kako je ovakav zakon potreban, ali kako je ovaj donesen “na brzinu, bez osmišljene procedure i s nejasnim kriterijima”.

–  Ovakvim zakonom se daju  velike ovlasti Vladi, ili točnije dvojici ministara što otvara prostor za korupciju. Praktično ministri mogu s investitorom dogovoriti kupoprodaju i devastirati javno dobro, rekao je Mrežar. Kobasić, inače aktualni županijski pročelnik za gospodarstvo primjetio je da se zakoni donose na brzinu bez javne rasprave te rekao kako bi to u budućnosti moglo donijeti probleme.

Gradonačelnik Slunja Ivan Bogović iznio je i konkretan problem. Kaže da zbog indolencije Vlade RH već više godina stoji projekt sportsko – rekreacijskog centra Rastoke koji bi Slunju donio nova radna mjesta i turistički prosperitet. Iako je ovaj projekt, kaže Bogović, proglašen interesom RH, stoji zbog jedne parcele u državnom vlasništvu koja nikako da se izuzme iz vlasništva Hrvatskih šuma iako postoji suglasnost.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest