POZIV NA SURADNJU: Očuvanje sportske knjižne i audiovizualne baštine – “Znanjem do sportske izvrsnosti”

Od 20. ožujka 2019. pod sloganom “Znanjem do sportske izvrsnosti” otvorena je i u punoj korisničkoj uporabi Knjižnica Hrvatskog olimpijskog odbora čije je sjedište pri tajništvu HOO-a na Trgu Krešimira Ćosića 11.

Članstvo je besplatno, ali je i obvezno za korištenje bogate i jedinstvene sportske knjižne i multimedijske građe hrvatskog i međunarodnog sporta i olimpizma.

Uz vlastita, vrijedna monografska i prigodna izdanja te časopis Olimp, fond Knjižnice, koja je ujedno i čitaonica, dobra je platforma za stručna i znanstvena istraživanja. Trenutačno broji oko 1900 primjeraka publikacija, 1030 jedinstvenih naslova, 919 primjeraka serijskih publikacija te brojne autorske uratke, čiju se katalogizaciju može pratiti online na web stranicama HOO-a www.hoo.hr

Osim obavijesti da je Knjižnica HOO-a u funkciji, poziva se i na suradnju zamolbom da se za potrebe Knjižnice ustupi primjerak (do 3 primjerka) svojih izdanja (monografija, knjiga, časopisa, prigodnih publikacija – vodiča, brošura, audio i videozapisa) fundusu Knjižnice HOO-a te tako podupre nastojanja u području očuvanja vrijedne povijesne sportske građe, koja će pripomoći ne samo nekim budućim kroničarima sporta, već i sportašima i studentima, trenerima željnima uvida u nove dosege struke ili istovrsna područja rada u nekom drugom sportu. Naravno, Knjižnica će poslužiti i znanstvenicima i djelatnicima u sportu, kao i razmjeni sportskih informacija o izdavačkim projektima autora koji vrijedno i često samozatajno bilježe stručne ili povijesne činjenice o razvoju pojedinih sportova ili sportskih područja.

Na putu očuvanja sportske pisane te audiovizualne baštine već su pokrenute dvije institucionalne suradnje razmjene i donacije građe: s knjižnicom Kineziološkog fakulteta i Hrvatskim sportskim muzejom te s nizom trenera, sportskih djelatnika, dužnosnika i sportskih kroničara u zajedničkoj viziji – omogućiti prostor i platformu za istraživanje, proučavanje, informiranje i stjecanje znanja iz područja sporta.

Kontakt: Odjel za komunikaciju i multimedije informiranje@hoo.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest