Potpisan ugovor, kreće obnova Male scene – rok za izvođenje radova 60 dana

Potpisan ugovor, kreće obnova Male scene – rok za izvođenje radova
60 dana

Nakon što je gradonačelnik Damir Jelić s predstavnikom izvođača radova, zagrebačkom tvrtkom Hedom u podne potpisao ugovor, radovi na uređenju Male scene Hrvatskog doma mogu početi.

Investicija je vrijedna milijun i 68 tisuća kuna s PDV-om a rok za izvođenje radova je svega 60 dana. Kako je gradonačelnik danas rekao na potpisivanju ugovora ispred ulaza u nekadašnje kultno okupljalište mladih, ovime započinje obnova prostora koji u mnogim Karlovčanima budi uspomene a sad će biti na raspolaganju i mladim generacijama.

Radi se, naime, o kompletnom uređenju 300 četvornih metara prostora u prizemlju, polukatu i katu u južnom dijelu Hrvatskog doma. U dvorani se namjerava postaviti spušteni strop dok će cijeli prostor biti grijan na plin. U prostoru ispod dvorane sanirat će se WC-i i prostorije koje se trenutno korište za vježbanje bendova. Radovi uključuju građevinske radove na ojačanju konstrukcije stropa, obrtničke, instalaterske i strojarske radove a kako bi se u skoroj budućnosti vratila višenamjenska funkcija prostora.

Podsjetimo, obnova Hrvatskog doma proteklih je godina postalo i političko pitanje no kako je HDZ učvrstio koalicijski brak s HSS-om koji upravlja zgradom došlo je do usaglašavanja stavova da se povijesna zgrada ipak može uređivati parcijalno dio po dio. To su udruge građana tvrdile još prije više od deset godina no tada očito nije bilo političke volje da se krene u ovaj zahvat.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest