Pravnik i pjevač Nikša Antica bit će na čelu AquatiKA-e – vodit će javnu ustanovu do izbora ravnatelja

Nikša Antica bit će privremeni ravnatelj javne ustanove AquatiKA – Slatkovodni akvarij Karlovac, doznaje KAportal.

Antica je posljednje dvije godine zaposlenik u Gradskoj upravi, na mjestu višeg stručnog suradnika za razvoj investicija, pravnik po zanimanju, no široj javnosti vjerojatno je poznatiji kao član klape Kampanel.

Prijedlog da upravo on bude na čelu javne ustanove, o čijem osnivanju odluku Gradsko vijeće treba donijeti u ponedjeljak, mnoge je iznenadio jer su se u javnosti do sad čula druga imena, no ovaj diplomirani pravnik trebao bi, u stvari, utemeljiti ustanovu koja će, po planovima, stvoriti buduću turističku atrakciju na desnoj obali Korane.

Po odluci o osnivanju, ustanova će obavljati djelatnost zoološkog vrta, akvarija, pripreme i usluživanja pića, restorana, trgovine na malo, izdavanja knjiga, časopisa i periodičnih publikacija te ostale izdavačke djelatnosti, a sredstva za njeno osnivanje i početak rada osigurat će osnivač, odnosno, Grad.

Antica će biti privremeni ravnatelj dok ne bude izabran ravnatelj Ustanove javnim natječajem. Na prijedlog Upravnog vijeća AquatiKA-e imenuje ga Gradsko vijeće na mandat od četiri godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest