Sinoć u Zagrebu otvorene Europske sveučilišne igre: ‘Sport izvlači najbolje iz nas’

Tijekom sljedećih 12 dana u Zagrebu i Rijeci za više od 2000 medalja će se boriti oko 5000 studenata-sportaša iz 41 zemlje sa 400-tinjak sveučilišta. Ulazak na više od 5000 utakmica i natjecanja, odnosno 200.000 minuta sportskih događanja, bit će besplatan za sve zainteresirane.

Studenti-sportaši natjecat će se u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3×3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u dva sporta – plivanju i stolnom tenisu – po prvi puta u povijesti ovoga događaja, održat će se natjecanja i za studente s invaliditetom.

Izvor HINA FOTO Marko Prpić/Pixell

Karlovački sportaši na igrama

Za Karlovčane je zanimljiv podatak da će na Igrama sudjelovati karlovački studenti – veslači Korane Ana Katušin i Dominik Šutalo. Veslačka natjecanja započela su 12. i traju do 14. srpnja a održavaju se na veslačkoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Prijavljeni su veslači sa 70 sveučilišta iz 22 države.

Studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu Ana Katušin nastupit će za Zagrebačkom sveučilište u osmercu s kormilarom. Dok će student FER-a Dominik Šutalo s Mladostašom Lukom Pap nastupiti u dvojcu na pariće za lake seniore te u četvercu za lake seniore, naravno u posadi i dresu Zagrebačkog sveučilišta.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest