Svečano ispraćena Hrvatska olimpijska delegacija OI Rio

– Čestitam svim našim sportašima te osobama koje prate njihov rad na plasmanu na Olimpijske igre u Riju. Svima želim puno zdravlja i zadržavanje sportske forme koja vam je osigurala nastup na Olimpijskim igrama. Od 5. kolovoza cijela će Hrvatska, pa tako i Hrvatski olimpijski odbor, biti uz vas i kao najveći navijač pratiti svaki vaš nastup. Ovim putem zahvaljujem svima koji su omogućili da se odlazak na Olimpijske igre, koji je financijski, logistički te na svaki drugi način izrazito izazovna operacija provede bez poteškoća. Sretno u Riju – naglasio je ovom prigodom Zlatko Mateša, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora.

Na ispraćaju je glavni tajnik HOO-a Josip Čop predstavio službenu odjeća koju će olimpijci nositi u slobodno vrijeme, na svečanosti otvaranja i zatvaranja te kod dodjele medalja. Radi se o sportskoj odjeći tvrtke Erke koja je posebno kreirana i proizvedena za Olimpijske igre a na sebi nosi obilježje HOO-a te prepoznatljive crveno-bijele kockice.

– Suradnja s našim partnerom već četiri godine donosi odlične rezultate, a oni su vidljivi u novoj opremi koju krasi prepoznatljivost, iznimna kvaliteta i brendiranje s našim ‘kockicama’. Samo za nadolazeće Olimpijske igre za naše je sportaše osigurano 550 kompleta što znači da svaki naš olimpijac i olimpijka na raspolaganju ima 28 artikala. Posebna je oprema pripremljena za ceremoniju otvaranja, ali i za ceremoniju dodjele odličja pa se tako nadam da ćemo naše sportaše što češće vidjeti upravo u ovom izdanju – rekao je glavni tajnik HOO-a.

Osim službene odjeće Erke članovi delegacije dobili su na dar i posebnu liniju Startasica uz poruku “Iz Vukovara s ljubavlju, 705 djelatnika Borova”, koju je u ime tvrtke Borovo svečano predao Dubravko Šimenc, slavni vaterpolist i olimpijac.

Snježana Pejčić pozvala je sve nazočne i svekoliku javnost da ‘skinu’ besplatnu mobilnu aplikaciju za IOS i Android platforme pod nazivom ‘HOO – Rio 2016’ koju je tvrtka MOBILEone donirala HOO-u i hrvatskoj javnosti. Namijenjena je sportašima, novinarima i svim fanovima, a sadrži korisne informacije kao što su raspored natjecanja, biografije sportaša, fotogalerija, a naravno i rubrika pod nazivom medalje.

Članove delegacije ispratili su uz predsjednika HOO-a Zlatka Matešu i ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Nacionalnog vijeća za sport Predrag Sloboda te pomoćnica ministra za sport i najtrofejnija hrvatska olimpijka Janica Kostelić.

Na završetku svečanosti Josip Pavić je, kao stjegonoša na skoroj ceremoniji otvaranja, u ime svih hrvatskih olimpijaca pročitao Deklaraciju Fair-play-a hrvatske olimpijske delegacije za Igre XXXI. olimpijade Rio 2016. godine. Navedenu deklaraciju na kraju svečanosti potpisali su svi prisutni sportaši i tako poslali snažnu poruku kojom će se svi oni voditi na nadolazećim Olimpijskim igrama.

HOO/Gordana Gačeša

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest