Početak sezone gripe najavljuje blažu epidemiju, ali oprez jer s gripom se nikad ne zna

Početak sezone gripe najavljuje blažu epidemiju, ali oprez jer s
gripom se nikad ne zna

– Ako se po jutru dan poznaje, bit će ovo miran dan, odnosno, blaža epidemija, no s gripom se nikad ne zna, treba pričekati, kazao je dr. Boško Milanković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, otkrivši da su prošli tjedan zabilježena 33 slučaja gripe. Ukupno se ta brojka tako popela na 39, pa iako je riječ o prijavljenim slučajevima i stvarna brojka oboljelih je vjerojatno veća, čini se da je riječ o blažoj epidemiji nego prijašnjih godina. Opreza s gripom nikad dovoljno, a cijepljenje je i dalje preporučljivo.

-Posebno za rizične skupine, osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike jer posljedice gripe kod njih mogu biti vrlo teške. Ako takve osobe obole od gripe, moraju se javiti svom liječniku, upozorio je dr. Milanković, podsjetivši da gripu svi moraju “preležati”, a u krevetu ostati i nekoliko dana nakon što simptomi nestanu jer je imunološki sustav načet gripom prijemčiv za kojekakve infekcije.

Čini se da su gripe, barem za sad, pošteđeni Ozljani i Slunjani jer među oboljelima je najviše Karlovčana, pa Ogulinaca, a prošli tjedan gripa je stigla i među Dugorešane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest