HSLS na rubu da odustane od koalicije – traže 4 mjesta na listi za Ž. skupštinu

HSLS na rubu da odustane od koalicije – traže 4 mjesta na listi za
Ž. skupštinu

Hoće li u Karlovačkoj županiji HSLS u koaliciju sa SDP-om i partnerima, znat će se nakon još jednog kruga pregovora, vjerojatno do kraja tjedna. Premda se još jučer činilo da ovoj koaliciji ništa više ne stoji na putu, zapelo je, doznaje KAportal, na broju vijećničkih mjesta koja bi, u slučaju pobjede SDP-ove koalicije, trebala pripasti liberalima. Ranije je, naime, bilo dogovoreno da HSLS dobije četiri mjesta na kandidacijskoj listi za Županijsku skupštinu, što bi, realno, značilo dva vijećnička, no SDP je od toga odustao i ponudio samo jedno.

-Vjerojatno su mislili da ćemo na to pristati zbog dogovora postignutog na nivou Karlovca, no naši su predstavnici zaključili da županija neće biti taoc grada, pa odustali i od potpisivanja koalicije na nivou grada, doznajemo od HSLS-ovaca.

Sastanak, na kojem je bilo i nesuglasica između samih SDP-ovaca, navodno je mirno završen, ali za danas najavljeno potpisivanje koalicijskog sporazuma na nivou Karlovca odgođeno. Obrazloženje da je razlog “daljnje usuglašavanja koalicijskih stranaka na županijskoj razini” nije netočno, no to će usaglašavanje sada vjerojatno ići teže nego ranije jer su HSLS-ovci sve skloniji ideji da na izbore izađu samostalno. Da s HDZ-om neće, odlučili su već davno, a odbiti bi mogli i SDP koji, navodno, u koaliciji, osim HNS-a i HSU-a s kojima je sporazum već potpisao, želi još nekoliko stranaka, a ne samo HSLS.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest