Radio u velikim problemima, jedini izlaz dogovor s Pribanićem o načinu isplate

Iako mu (ponovo) visi omča oko vrata, ovaj put teška 700.000 kuna, Hrvatski radio Karlovac mogao bi je izbjeći. Tako bi se, otprilike, mogao prevesti odgovor gradonačelnika Damira Jelića na naše pitanje hoće li Grad pomoći Radiju da plati oko 700.000 kuna bivšem direktoru Dragutinu Pribaniću zbog nezakonitog otkaza ili razmatra koju drugu mogućnost, poput stečaja ili gašenja pola stoljeća starog medija. Podsjetimo, Vrhovni sud nedavno je potvrdio presudu Županijskog suda u Karlovcu, a gradski radio, tek što je uspio stati na noge, opet se našao pred zidom jer novac potreban za isplatu – nema.

– Poznato je da sam prije dvije ili tri godine nudio nagodbu gotovo identičnom sumom novaca kako bi se taj problem riješio. Ne osjećamo odgovornost, međutim osjećamo odgovornost kako dalje dobro upravljati Hrvatskim radio Karlovcem. Sve opcije su otvorene, pa i mogućnosti dogovora, ali za to su potrebne dvije razumne strane. Vjerujemo u uspješan dogovor, stoji u Jelićevom odgovoru.

Kako je i iz nedavne Pribanićeve izjave da je spreman na kompromis “u smislu da se razvuče otplata, ali ne na kompromis o iznosu” jasno da bi bio voljan odštetu primiti u ratama, jasno je da je dogovor o isplati moguć.

Do novca bi se, uz dobru volju, moglo doći. Premda i nakon četiri dana nismo dobili odgovor na upit hoće li Gradska uprava i gradske tvrtke tužiti svoje donedavne zaposlenike s lažnim diplomama i tako nadoknaditi isplaćene im plaće koje nisu trebali dobivati, možda je za Radio rješenje komentar naših čitatelja: da bivši direktor vrati nezakonitu zaradu i podmiri dug svom prethodniku na tom mjestu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest