SKYPE KOLEGIJ

Radovi na izgradnji kampa u Saborskom pri kraju, no otvaranje tek iduće godine

Kamp u Saborskom je skoro dovršen no zbog epidemije se otvaranje odgađa za sljedeću godinu

Karlovačka županija također je prilagodila svoje djelovanje uvjetima epidemije i obavezene socijalne distance, tako da je danas održan online kolegij s načelnikom Općine Saborsko, ali i takav kolegij putem servisa Skype nije kao sudionika imao župana Damira Jelića koji je u samoizolaciji.

– Kolegij je otvorila zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. Nakon izlaganja zamjenice župana Vesne Hajsan-Dolinar i zamjenika Mirka Martinovića te županijskih pročelnika, uslijedio je kolegij Općine Saborsko na čelu s načelnikom Markom Bićanićem koji je predstavio svoje djelovanje u ovoj novonastaloj situaciji, javili su nam iz Ureda župana.

Istaknuto je kako je Karlovačka županija već dosad kroz svoj program 407 za 047 odradila nekoliko velikih projekata za općinu Saborsko, a poseban trud može se vidjeti i u samoj Općini koja ulaže u razvitak ovog kraja.  

– Općina Saborsko svoje razvojne programe bazira na turizmu i poljoprivredi zbog blizine Nacionalnog parka Plitvička jezera. S privatnim investitorima pokrenuti su značajni projekti u turizmu, koji bi osim otvaranja novih radnih mjesta, privukli i velik broj posjetitelja u općinu Saborsko. Jedan od vrijednih projekata je Kamp Saborsko kojeg gradi obitelj Mataković, a koji se nalazi u samom središtu mjesta. Projekt je prilično napredovao te je dio kampa dovršen, a samo otvaranje bilo bi spremno za ovu sezonu, no zbog epidemije koronavirusa odgađa se za sljedeću godinu. Vrijednost ovog projekta je 20 milijuna kuna, a uključuje izgradnju kampa sa smještajnim kapacitetima, bungalovima, bazenom i svim potrebnim sadržajima, rečeno je na kolegiju. 

Drugi značajan projekt je Dom kulture i vatrogastva. Osim otvaranja novih radnih mjesta, projekt će doprinijeti unapređenju i opremanju vatrogastva na području Općine Saborsko te otvaranju prostora za društvena i kulturna događanja kako bi se poboljšale i proširile lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo. Vrijednost projekta je 6,6 milijuna kuna. Radovi su također započeti, međutim kao i u prethodnoj situaciji gradilište je moralo zbog sigurnosnih razloga biti trenutno zatvoreno. 
U sklopu kolegija su razmatrane i mjere zaštite gospodarstva u funkciji očuvanja radnih mjesta, uz navođenje mogućnosti mjera koje bi se mogle i trebale primjenjivati s državne razine te razine regionalne i lokalne samouprave, a što je Karlovačka županija već inicirala. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest