VRIJEDNOST 1,3 MILIJUNA KUNA

Na području općine Žakanje završena do sada najveća rekonstrukcija nerazvrstane ceste – u promet pušteno preko 1,5 km obnovljene prometnice

Prometnica ima veliki značaj za lokalno stanovništvo, naročito zbog prevelikog opterećenja državne ceste prema obližnjem graničnom prijelazu Jurovski Brod

Nakon pet mjeseci radova u promet je puštena dionica nerazvrstane ceste Bubnjarački Brod – Donji Bukovac u općini Žakanje. Riječ je o značajnoj investiciji u komunalnu infrastrukturu vrijednosti 1,3 milijuna kuna, a kojom je rekonstruirano 900 m starog asfalta te asfaltirano 700 m makadamskog puta. Postavljena je i oborinska odvodnja, a u dijelu naselja Donji Bukovac i javna rasvjeta, kojoj je prethodila i rekonstrukcija električne mreže.

Osim samog značaja kojeg prometnica daje za lokalno stanovništvo, naročito u uvjetima prevelikog opterećenja državne ceste prema obližnjem graničnom prijelazu Jurovski Brod, riječ je ujedno o prvoj prometnici u općini Žakanje koja posjeduje kompletnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu. Dio je to aktivnosti uvođenja registara komunalne infrastrukture, koju od Općine zahtjeva i Državni ured  za reviziju, još od zadnjeg nalaza prije desetak godina. 

Financijska sredstva za realizaciju ovog projekta najvećim dijelom osigurala je Općina sama iz proračuna, u iznosu od 200 tisuća kuna sufinanciralo ju je Ministarstvo regionalnog razvoja, a Karlovačka županija u iznosu od 101 tisuće kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest