POŽAR GASI BRATA SPASI

Vatrogasci u Kamanju spašavali kuću u plamenu, u ispomoć im stigli “gasilci” iz susjedne Slovenije – u tijeku policijski očevid

Prema informacijama s terena vatra je planula u pomoćnom objektu, te se je ubrzo proširila na kuću i zahvatila krovište.

Danas nešto prije podnevna buknuo je požar u obiteljskoj kući u samom centru Kamanja. Prema informacijama s terena vatra je planula u pomoćnom objektu, te se je ubrzo proširila na kuću i zahvatila krovište.  

Brzom intervencijom lokalnog DVD-a Kamanje, kojem su u ispomoć uskočili i vatrogasci iz susjedne Metlike, požar je lokaliziran te je tako spriječena veća materijalna šteta. Kako saznajemo u tijeku je i policijski očevid koji će utvrditi uzrok požara.  

Inače, ovo nije prvi slučaj da slovenski vatrogasci sudjeluju na intervencijama kao ispomoć kolegama na hrvatskoj strani granice u pograničnim krajevima Karlovačke županije.  

Naime, suradnja hrvatskih i slovenskih vatrogasnih društva na ovom području je uobičajena praksa i postoji oduvijek. Ujedno je i pokazatelj jako dobre prekogranične suradnje, bilo kroz održavanje zajedničkih vježbi i takmičenja ili odlazak na intervenciju, kao što je ovaj puta bio slučaj u Kamanju.     

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest