DAN OPĆINE

Općina Žakanje proslavila svoj Dan! Na Svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima uručena općinska priznanja

Nagrade su uručene dr. Željku Maršiću, liječniku obiteljske medicine u ambulanti Žakanje, vlč. Mariu Škofu-Žugecu, župniku župe Žakanje te umirovljenoj djelatnici Pošte u Žakanju Nadi Gršić.

Demografske mjere, ulaganje u prometnu infrastrukturu, prije svega obnova i revitalizacija željezničke pruge na pravcu Ljubljana-Karlovac te državne ceste D6, na pravcu od Jurovskog Broda do Netretića, glavni su projekti na kojim će Karlovačka županija raditi u narednom razdoblju na području općine Žakanje, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar u svom današnjem obraćanju na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, u prigodi obilježavanja Dana općine Žakanje.  

Općina Žakanje jedna je od razvijenijih općina Karlovačke županije i stanovništvo ovog kraja, uz samu granicu s Republikom Slovenijom, već duže vrijeme ima komunalni i životni standard na višoj razini od mnogih drugih općina u našoj županiji.

Za to treba zahvaliti poduzetnim ljudima ovog kraja ali i dosadašnjim predstavnicima općinskih vlasti koji su u ovih 29 godina, koliko postoji Općina, uložili mnogo htijenja i truda kako bi osigurali sve potrebno za život ovdašnjeg stanovništva, čulo se to danas na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća.   

Goste su pozdravili općinski načelnik Danijel Jurkaš i predsjednik Općinskog vijeća Dinko Ivičić, predstavivši ujedno rad i projekte Općine Žakanje. Od gostiju su se prisutnima obratili načelnik Općine Kamanje Damir Mateljan, koji je pozdravio u ime načelnika i gradonačelnika općina i gradova Karlovačke županije, Nebojša Andrić, načelnik Općine Vojnić, koji je govorio u ime Hrvatske zajednice općina, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar te državni tajnik za digitalno društvo, Bernard Gršić.  

Na sjednici su uručena priznanja najzaslužnijim mještanima Žakanja, a nagrade su dobili dr. Željko Maršić, liječnik obiteljske medicine u ambulanti Žakanje, vlč. Mario Škof-Žugec, župnik župe Žakanje te umirovljena djelatnica Pošte u Žakanju Nada Gršić.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest