Osnivanje poljoprivredne zadruge – lakši način za male proizvođače da dođu do kupaca

foto arhiva KAportala

Poljoprivredne zadruge predstavljaju vrlo djelotvoran način organiziranog djelovanja malih poljoprivrednih proizvođača i uspješan put plasiranja njihovih proizvoda na tržište, čulo se na današnjem seminaru u Županijskoj komori Karlovac.

Nekad je zadrugarstvo u Karlovačkoj županiji bilo vrlo značajno, danas iziskuje izgradnju međusobnog povjerenja, a kako će biti u budućnosti ovisi o onima koji će imati volje njome zajednički upravljati i djelovati u ostvarenju planiranog cilja.

– Vrijeme je za udruživanje i zajedničko djelovanje, poručili su predavači iz tvrtke Pro savjetovanje. Karlovačka županija ima potencijala za uzgoj poljoprivrednih kultura, voća i povrća te razvoj stočarstva. Tržište postoji, samo ga treba iskoristiti. Važno je ostvariti konkretnu proizvodnju koja će imati kontinuitet, potrebnu količinu, a sami proizvodi prihvatljivu cijenu.

U cilju približavanja uloge i značaja poljoprivrednih zadruga, predstavljeni su koraci pri osnivanju zadruga, osnovni elementi utemeljenja kao i posljedice koje proizlaze njezinim osnivanjem, odnosno, da ono što se u zadruzi proizvede, mora se plasirati na tržište.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest