LOKALNI IZBORI

DP-ovci nose prevlast u Vijeću, ali ne zna se kome: Podržat ćemo sve dobre ideje, bez obzira čije su – svejedno nam je tko će biti gradonačelnik

DP je u Gradskom vijeću Karlovca osvojio dva vijećnička mandata, ali odlučujuća

– Mi ćemo se u Vijeću truditi da ne iznevjerimo birače koji su nama dali glas i da ispunimo sva očekivanja. Neka prođu izbori za gradonačelnika, onda ćemo sjesti i razgovarati. Ne favoriziramo nikoga, prepuštamo članovima stranke da glasaju za koga hoće, izjavio je na današnjoj pressici Alenko Ribić, budući gradski vijećnik DP-a.

Samo dvojica će biti iz ove stranke u novom sazivu Vijeća, ali njihovi glasovi donose većinu jednoj od koalicija: onoj predvođenoj HDZ-om ili onoj predvođenoj SDP-om.

Ribić je ponovio da će sa svima razgovarati nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika, u kojem osobnog favorita nema.

– Potpuno mi je svejedno. Znam ih iz viđenja, prvi put smo izmijenili nekoliko riječi tijekom ove kampanje. Nemam ni protiv jednog ni protiv drugog ništa, odgovorio je na pitanje koji mu je kandidat bliži.

Ponovio je da sve dobre projekte, bez obzira od koga dolaze, može podržati.

– Moji svjetonazori sigurno su suprotni od nekih lijevih stranaka, ali to ništa ne znači. Mogu podržati programe i projekte i ako bude gradonačelnik Mandić i ako bude Petračić. Ja sam građanin ovog grada, isto plaćam režije, komunalije. Ako netko ponudi program kojim se smanjuje cijena grijanja, zar mislite da ću biti protiv toga? I ja plaćam grijanje. Strano mi je i kad nas nazivaju poželjna udavača i drže ključeve grada… Ne držim nikakve ključeve grada, samo svog motora, ali svjestan sam da će naši glasovi biti prevaga jer nitko ne može bez nas složiti većinu. Možemo glasati odluku po odluku, ako uređenje Vunskog polja predloži HDZ, proći će, ako predloži lijeva opcija, proći će. Jasno je da neizglasavanje proračuna znači nove izbore, a bi li oni bili u interesu građana Karlovca?, kazao je Ribić pa potvrdio:

– Da, stranka nam je Karlovac!

I predsjednik županijskog DP-a Vlatko Ivka potvrdio je da će njihovi vijećnici podržavati sve dobre ideje za Karlovac i županiju.

– Stav stranke je da podrži ono što je najbolje za građane i Karlovac. Kad prođu izbori i vidi se što tko nudi, mislim na programe i projekte, naravno da ćemo sve što je dobro podržati, a ono za što mislimo da nije, biti protiv, izjavio je Ivka.

U Županijskoj skupštini DP je osvojio četiri vijećnička mjesta, po jedno u vijećima Slunja, Ogulina, Josipdola, Generalskog Stola i Žakanja.

– Gdje god smo izašli, osvojili smo mandate. Nova smo stranka, prvi put smo na lokalnim izborima tako da ovo što smo ostvarili je velik uspjeh i jako smo zadovoljni. Zahvaljujem onima koji su nas podržali; podržat ćemo ideje koje znače bolji život građana, raditi na tome da se zaustavi odlazak mladih, da nas ljudi prepoznaju i na sljedećim izborima ostvarimo još bolji rezultat, da možemo ljudima pružiti sve što znamo i možemo, najavio je Ivka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest