LOKALNI IZBORI

Anketa KAportala! Tko je vaš izborni favorit u drugom krugu izbora za župana/icu Karlovačke županije – Martina Furdek-Hajdin ili Stjepan Mikulandrić?

U nedjelju 30. svibnja je nova izborna utakmica, a ovog puta na terenu su samo Furdek-Hajdin i Mikulandrić.

Iako su mnogi predviđali da će Karlovačka županija dobiti župana, odnosno županicu već u prvom krugu izbora za regionalnu samoupravu, to se ovog puta nije dogodilo, jer se nešto ipak pitalo i birače koji su skloniji SDP-u nego HDZ-u.

Kandidatkinja HDZ-a Martina Furdek-Hajdin na nedjeljnim je izborima osvojila 25.042 glasa odnosno 49,41 posto, tako da joj je “za dlaku”, kao i kandidatkinji za njezinu zamjenicu Vesni Hajsan Dolinar, izmakla pobjeda u prvom krugu. 

Pokazalo se da joj je najozbiljniji oponent Stjepan Mikulandrić koji je sa kandidatkinjom za svoju zamjenicu, Ogulinkom Ivanom Salopek-Šumonja osvojio 14.546 glasova, odnosno 28,70 posto. 

KAportal je uoči izbora proveo anketu i rezultat nije bio takav a postoji i objašnjenje. Mikulandrić je u njoj dobio svega 14 posto glasova, a druga je opcija po glasovima čitatelja bio mladi pripadnik Živog zida David Gorup koji je prikupio čak 28 posto glasova. 

Da David i Živi zid ipak imaju samo internetu vičnije prijatelje i poznanike, a Živi zid simpatizere pokazalo se na onoj pravoj i jedinoj anketi – nedjeljnim izborima. Mladi Kamanjac je u toj “igri” dobio svega 6,13 posto glasova a ispred njega je bio i Vlatko Ivka iz Domovinskog pokreta s 10,15 posto glasova birača.

Bilo kako bilo, u nedjelju 30. svibnja je nova izborna utakmica, a ovog puta na terenu su samo Furdek-Hajdin i Mikulandrić. 

Tko je od njih vaš izborni favorit možete glasati u novoj anketi KAportala.

Tko je u drugom krugu izbora vaš favorit za župana/icu Karlovačke županije?

  • Martina Furdek - Hajdin (HDZ) (65%, 1.042 Odgovora)
  • Stjepan Mikulandrić (SDP) (49%, 794 Odgovora)

Ukupno: 1.611

Loading ... Loading ...

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest