IZBORNA ANKETA

“Mrtva trka” u drugom krugu izbora za gradonačelnika Karlovca? I naša anketa sugerira da bi nedjeljni izbori mogli biti vrlo neizvjesni

Sve to upućuje da će se u nedjelju 30. svibnja voditi žestoka i neizvjesna izborna bitka, a na to sugerira i anketa KAportala koju smo proveli među našim čitateljima.

Karlovčani će u nedjelju ponovo na birališta, a kako bi u drugom krugu izabrali čovjeka koji će voditi njihov grad u sljedeće četiri godine.

Birat će između gradonačelnika u protekle četiri godine Damira Mandića, kandidata HDZ-a i HSLS-a i Davora Petračića, nezavisnog kandidata koalicije SDP-a, Nezavisne liste Naš Karlovac, HSS-a i NS Reformista. Petračića je, podsjetimo, u drugom krugu izbora podržao i Možemo! sa svojim koalicijskim partnerima Novom ljevicom i OraH-om, a čija je kandidatkinja Draženka Polović pozvala njihove birače da njemu daju svoj glas. Ovo je svojevrsna repriza izbora za gradonačelnika od prije četiri godine, kad su se također u drugom krugu sučelili Damir Mandić i Davor Petračić, no tada je Mandić bio uspješniji za točno 1.210 glasova birača. 

No karte su ponovo promiješane a sve upućuje da će se u nedjelju 30. svibnja voditi nova, žestoka i neizvjesna izborna bitka. Na to sugerira i anketa KAportala koju smo proveli među našim čitateljima. 

U našoj anketi je glasalo čak 4.294 čitatelja KAportala, a tek neznatnu prednost dobio je HDZ-ov kandidat Damir Mandić. I jedan glas može biti presudan na “jedinoj pravoj anketi” – izborima, a ako je suditi po ovoj našoj, Karlovac će još četiri godine imati istog gradonačelnika. 

Mandić je, naime, u našoj anketi dobio 51 posto glasova, odnosno 2.189 glasova čitatelja. Njegov politički suparnik Davor Petračić imao je samo 83 glasa manje – točno 2.106.

Prvi krug lokalnih izbora i u Karlovcu je obilježila vrlo mala izlaznost, niti 50 posto građana nije iskoristilo svoje biračko pravo ali i dužnost. Oba kandidata nadaju se da će u nedjelju 30. svibnja biti drugačije te da će izlaznost na birališta biti veća, no sudeći po iskustvima iz prijašnjih izbora izlaznost bi mogla biti još manja. 

Karlovčani će kao i svi građani Karlovačke županije u drugom krugu izbora birati i župana, odnosno županicu između Stjepana Mikulandrića (SDP) i Martine Furdek-Hajdin, a Ozaljčani i svoju novu gradonačelnicu između SDP-ove Biserke Vranić i nezavisne Lidije Bošnjak koja ima podršku HDZ-a. Od stanovnika općina Karlovačke županije svog načelnika jedino još nisu dobili mještani Josipodola koji će ga također birati u nedjelju i to između bivšeg HDZ-ovca i dugogodišnjeg načelnika, sada nezavisnog Zlatka Mihaljevića i nove HDZ-ove uzdanice Dragana Rudančića.

Tko je vaš izbor u drugom krugu izbora za gradonačelnika Karlovca?

  • Damir Mandić (HDZ) (66%, 2.189 Odgovora)
  • Davor Petračić (SDP-HSS-NS Reformisti-NL Naš Karlovac) (64%, 2.106 Odgovora)

Ukupno: 3.297

Loading ... Loading ...

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest