ANKETA KAPORTALA

U nedjelju ćemo birati i župana ili županicu Karlovačke županije! Može li SDP-ov kandidat prvi put otkako županije postoje odnijeti pobjedu?

Hoćemo li dobiti župana ili županicu konačno će reći birači u pet gradova i 17 općina Karlovačke županije na biralištima koja se otvaraju u nedjelju 30. svibnja u 7 sati.

Može li prvi put u povijesti Karlovačka županija dobiti župana koji nije HDZ-ovac saznat ćemo u nedjelju, nakon drugog lokalnih izbora za ovu dužnosničku funkciju, no kako se čini šanse da se to dogodi vrlo su male. 

Prema KAportalovoj anketi u kojoj smo ispitivali tko je vaš favorit za župana/icu Karlovačke županije, prednost je na HDZ-ovoj kandidatkinji Martini Furdek-Hajdin koja zajedno sa zamjenicom Vesnom Hajsan-Dolinar želi nastaviti posao u Uredu župana. 

Furdek-Hajdin je u našoj anketi dobila 57 posto glasova, odnosno 1.042 dok je njezin protukandidat, SDP-ovac Stjepan Mikulandrić sa zamjenicom iz Ogulina, Ivanom Salopek-Šumonja skupio 794 glasa, odnosno 43 posto.

Podsjetimo, HDZ-ovki pobjeda je u prvom krugu za dlaku izmakla, a imala je 49,41 posto, dok je Mikulandrić imao 28,70 posto. 

No i pred ovim je kandidatima nova izborna utakmica i iz oba tabora smatraju da imaju šansu. Tko će to biti reći će birači u pet gradova i 17 općina Karlovačke županije na biralištima koja se otvaraju u nedjelju 30. svibnja u 7 sati.

Tko je u drugom krugu izbora vaš favorit za župana/icu Karlovačke županije?

  • Martina Furdek - Hajdin (HDZ) (65%, 1.042 Odgovora)
  • Stjepan Mikulandrić (SDP) (49%, 794 Odgovora)

Ukupno: 1.611

Loading ... Loading ...

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest