LOKALNI IZBORI

Petračić: Nisam imao samo jednu prijetnju, sad mi se prijeti i sudskom tužbom – na to možemo odgovoriti samo rješavanjem problema!

Kampanju je ocijenio korektnom, naravno osim prijetnje smrću koju je doživio kad mu je u pismu stigla čahura s jezivom porukom, ali i novu prijetnju sudskom tužbom

– Kada Štef i ja budemo na čelnim pozicijama županije i grada onda ćemo odlično surađivati i to će biti jako dobra kombinacija, ne samo za Karlovac i našu županiju. Čekamo i da Tomašević pobijedi u Zagrebu i da tako postignemo cilj da se grad Karlovac uspješno i jeftino poveže s glavnim gradom i da postanemo grad ugodan za život i s uvjetima za razvoj gospodarstva. Glasajte za našu opciju, onu nas vodi u bolju budućnost, rekao je kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić na zadnjem obraćanju biračima prije izbora u nedjelju.

Sučelit će se s HDZ-ovim Damirom Mandićem, a o Karlovčanima ovisi tko će nas na čelu gradske uprave voditi sljedećih četiri godine. 

Na birališta u nedjelju je birače pozvao i SDP-ov kandidat za župana Stjepan Miklundrić. 

– Pozvao bih građane grada Karlovca da daju podršku našem kandidatu za gradonačelnika i njegovoj zamjenici Dragici Malović. Važnost izlaska za ove izbore je velika, posebno onog dijela koji u prvom krugu nisu iskoristitli pravo glasa a njih je 58 posto. Posebno bih se obratio mladima jer oni moraju odlučiti o svojoj budućnosti, oni na ovim izborima imaju priliku odlučiti u kojem će smjeru i dinamikom grad Karlovac ići. Davor je osoba koja je sposobna, spremna i voljna promijeniti model upravljanja da grad Karlovac ide bržim tempom, a ne da jedan dan imamo poplavu ministara i poplavu otvaranja radova, a kad se kamere ugase nestaju i strojevi i radnici, rekao je Mikulandrić.

Na novinarski upit Petračiću kako bi ukoliko postane gradonačelnik nastavio gradske projekte poput Edisona i Aglomeracije rekao da je diplomirao na organizaciji građenja i upravljanju projekata. 

– Nećemo ništa zaustavljati jer mora postojati kontinuitet upravljanja gradom, ali ćemo prvo ocijeniti ćemo njihovu adekvatnost i isplativost i probati modificirati da dovedu do većeg učinka i korisnosti za grad i da budu brzo napravljeni. Ne možemo dopustiti da traju dugo, niti godinu dana a kamoli dvije i pol godine, to vam garantiram, rekao je Petračić. 

Kampanju je ocijenio korektnom, naravno osim prijetnje smrću koju je doživio kad mu je u pismu stigla čahura s jezivom porukom.

– Nisam imao samo jednu prijetnju, već i prijetnju sudskom tužbom s teškom mogućom materijalnom posljedicom. Na takva zaplašivanja možemo samo odgovoriti tako da idemo u rješavanje tih problema, oni nisu nestali, oni postoje i moraju se riješiti. Ova garnitura je izbjegavala zagristi taj sirovi kolač, mi ćemo ga zagristi i probati dovršiti do kraja da bude u interesu svih građana grada Karlovca, kaže još Petračić. 

– Naša kampanja je poštena i iskrena, osim ove dvije eskapade prema našoj strani. Vidi se naš korektan odnos prema političkim protivnicima kojima je vrijeme da odu u hladovinu i da razmisle o stvarima koje su radili proteklih godina od rata naovamo. 

Na upit da su neki kampanju ocijenili dosadnom i da je šteta što nije otišao na košarkaški hakl s Mandićem jedan na jedan, Petračić je samo rekao da je bivši košarkaš i da mu je bilo malo pretenciozno od gospodina Mandića da mu nudi hakl.

– Nadam se da ćemo poslije izbora imati priliku zaigrati pa ćemo vidjeti tko će pobijediti, kaže. Ako ne pobijedi na izborima, ne namjerava ostati u politici pa će, dodaje, ipak haklati samo sa svojim društvom. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest