LOKALNI IZBORI

Petračić se nakon poraza definitivno povlači iz politike, a Mandiću nije čestitao: Pobjeda je uzrokovana nedozvoljenim sredstvima – razvijanjem nepotističke hobotnice

Petračić je dobio 8.489 glasova Karlovčana, Mandić 10.383

Davor Petračić, nezavisni kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HSS-Reformisti-Naš Karlovac, poražen na izborima od HDZ-ovog Damira Mandića, definitivno se povlači iz politike, a svom protukandidatu nije čestitao na pobjedi.

– Napravit ću presedan i neću čestitati pobjedniku jer je pobjeda uzrokovana nedozvoljenim sredstvima, a to je razvijanje nepotističke hobotnice koja samo raste. Iz izbora u izbore iskorištavaju istu metodologiju obećavanja, sve se započinje pred izbore… građani se dovode u zabludu i s efikasnošću koju su doveli do savršenstva koristi ta nepotistička hobotnica, odnosno, mobiliziraju većinom ljude koji imaju koristi da ova stranka bude na vlasti. Znači, koriste se tim nepotizmom na način da ostanu dovijeka na vlasti, a da pri tom ne nude nikakve vizije i bolje perspektive gradu Karlovcu, izjavio je večeras Petračić.

Potvrdio je da će ostvariti obećanje o izlasku iz politike izgubi li ove izbore.

– Definitivno izlazim iz politike i neću sudjelovati u političkom životu. Ja sam svoje dobre namjere i ideje koje sam komunicirao proteklih 8 godina pokušao komunicirati na jasniji, egzaktniji način. Druga strana nije pokazala da ima bolji program, nije pokazala da ima bolju viziju i stoga mislim da je Karlovac ponovo pao. Nadam se da će ovaj trend promjena Karlovac zahvatiti barem za četiri godine, izjavio je Petračić.

Kazao je da on na ovim izborima nije ništa izgubio: ponudio je Karlovčanima svoje znanje, iskustvo i dokazane rezultate kako bi uspjeli napraviti grad boljim.

– Ja u ovo nisam išao iz osobne koristi, išao sam s entuzijazmom, čak rizikom da mi vlastita tvrtka nazaduje, ali ona manjina, većina kojih je interesna grupa ljudi, je pobijedila pasivnu većinu. Izbori su očito dobiveni jer je zainteresirani dio građana za sadašnju vlast izašao, dok je puno veći dio pasivnih građana ostao kod kuće. Da smo uspjeli “izvući” ovaj veći dio glasača van, pobjeda bi bila na drugoj strani i Karlovac bi imao perspektivu postati napredan grad, ocijenio je Petračić.

Neće biti ni gradski vijećnik, a tko će u Vijeće umjesto njega, još se ne zna.

FOTO GALERIJA iz izbornih stožera…

>> FOTO GALERIJA Izborna noć u Karlovcu – stožeri HDZ-a i SDP-a – 30. svibnja 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest