DAN POSLIJE

Nakon izbora! SDP-ov Mikulandrić najavio ozbiljan rad u Županijskoj skupštini, a u stranci analizu i izbore: Nadam se klimi za bolje rezultate

Održao ju je sam, bez kandidata za karlovačkog gradonačelnika i bilo koga iz karlovačke organizacije stranke

– Zadržali smo primat u Plaškom, Kamanju i Ogulinu, pomake napravili u Ozlju, dobar je rezultat u Dugoj Resi gdje smo u koaliciji s HSS-om, Karlovac je napravio pomak što se tiče mandata i partnerskih odnosa i vjerujem da će se tu, po malo, stvarati klima za nekakav bolji rezultat. Svjesni smo činjenice da je bez središta županije nemoguće postići bolji rezultat i bit će potreban dodatan napor da se infrastruktura ojača i kadrovski i organizaciji; to je vrijeme pred nama, izjavio je na današnjoj pressici v.d. predsjednik župaijskog SDP-a i kandidat za župana Stjepan Mikulandrić.

Održao ju je sam, bez kandidata za karlovačkog gradonačelnika i bilo koga iz karlovačke organizacije stranke, zahvalio još jednom svim biračima koji su jučer izašli na izbore, posebno onima koji su njemu dali potporu, te ocijenio da je kampanja bila na razini “da ne bi dodatno zagadio politiku biračima”, ponašanja na civiliziranoj razini, dostojanstvom u komunikaciji sa suparnicima “kako ne bi povrijedili ljude i kako bibiračima poslali poruku da smo ozbiljni i odgovorni”.

U Županijskoj skupštini koalicija SDP-HSS imat će 9 vijećnika: HSS-ovog Zdenka Močnika i SDP-ovce Mikulandrića, Ivanu Salopek Šumonja, Srećka Curmana, Katarinu Srakočić, Ehlimanu Planinc, Ivana Vukovića, Biserku Vranić i Nenada Katića.

– Sastav je daleko ozbiljniji i odgovorniji u odnosu na prošli mandat i mislim da će nam to biti glavna poluga u borbi za osvajanje, odnosno, pridobivanje biračkog tijela za iduće izbore.  Nadam se ovaj put da će, možda, HDZ na čelu sa županicom dati daleko više konkretnijih sugestija, prijedloga i projekata i da će nam to biti dodatni razlog i obaveza da to podržimo. I u prošlom sazivu, kada smo smatrali nešto pozitivnim, to i podržali i digli ruku za to, a sada ćemo još i više ako toga bude. No, bit ćemo kritični jer ako nemate kritike i kontrolnog mehanizma, onda dolazi do opuštanja i samovolje, najavio je Mikulandrić.

U predizbornoj kampanji nije bio zadovoljan “poplavom ministara” koji su dolazili i otvarali radove, a ti radovi potom bivali zatvoreni ili i nema uvjeta za njiho početak jer traje žalbeni postupak.

– To je, po meni, neodgovoran odnos prema biračkom tijelu. Volio bih da ti radovi u najskorije vrijeme počnu i da građani dobiju ono što im je obećano, kazao je.

Najavio je da je pred SDP-om 90 dana analiza i vremena da se nešto u miru presloži, a potom, u sljedeća tri mjeseca, održavanje untarstranačkih izbora na svim razinama: općinskim, gradskim i županijskim.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest