IDEMO NA PLAŽU!

U Ozalj za vikend! Kupanje podno Starog grada i munjare novi je hit – sve to diže odlična gastro ponuda, jeste li čuli za lamb burger? FOTO GALERIJA

Kad je grofica smišljala recept za tortu imala je pogled na mjesto gdje se danas nalazi kupalište. S pogledom u drugom smjeru sad možemo uživati u slatkom doživljaju by Katarina Zrinski.

Kupališta na Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri su puna kupača, a
nedjelja je idealna za obiteljski izlet u prirodu, naravno, na
naše obale. 

Ekipa Skrivenog raja nadohvat ruke danas je bila u Ozlju na
rijeci Kupi gdje je otvoren Dnevni boravak na Kupi. Drugu godinu
zaredom, brojni gosti uživaju u pogledu na Stari grad Ozalj s
jedne strane i staru munjaru koja se pruža preko rijeke. 

Nedjelja je došla u vrućem izdanju, a Kupa je taman zagrijana na
idealnu temperaturu za kupanje pa ne čudi da su kupači pohrlili u
Ozalj, no naravno pogled, sunce i rijeka nisu više dovoljni pa je
Dnevni boravak s odličnom gastro ponudom ispunila prazninu.

– Danas imamo Dalmacija party u boravku, u ponudi su posebna
darlmatinska jela, inćuni, firgane srdele , fritule. Ovo je tek
prva postaja naših tematskih gastro putovanja, tako da nas
sljedećih vikenda očekuju tematske kuhinje Zagorja, Slavonije i
Istre, rekla nam je voditeljica Lidija Žganjer. 

Restoran Žganjer iz Jaškova nadaleko je poznat po fenomenalnoj
janjetini, pa su se iz njegove kuhinje pobrinuli da gosti probaju
lamb burger. 

– Ovo je plaži prilagođen meni, janjetina u oblikul burgera s
domaćim svježim sirom, kaže nam Lidija. Ponuda vrhunska, a
potom niti potražnja nije izostala jer se za lamb burger stvorio
popriličan red. 

Dnevni boravak na Kupi bio je otvoren i prošle godine, a radi od
srijede do nedjelje. Ozalj se polako i u ljetnim danima
pozicionira kao destinacija, a veseli da dolaze i brojni kupači i
izletnici iz Zagreba i drugih županija, a ne samo domaći ljudi te
oni iz Karlovca i okolice. 

Novitet je spasilačka služba, pontonac na Kupi je pun kupača
uglavnom mlađe dobi, a za one starije hladovine, hladnih pića i
dobre hrane ima napretek. Najmlađi mogu uživati u
pješčaniku. 

Zanimljivo da je i Restoran Žganjer, inače poznat po tradicijskim
receptima ozaljskog kraja morao svoje radnike potražiti na drugoj
strani planete. Uz domaće ima i kuhare iz Nepale, no kako nam
kaže Lidija Žganjer, to je i prednost jer sad mogu i proširiti
ponudu. Uskoro će imati i dan nepalske kuhinje, gdje će kuhari iz
ove zemlje na Himalaji moći prezentirati svoje specijalitete ali
i umijeće njihovog spravljanja na tradicionalan način. 

Šećer naravno dolazi na kraju. S pogledom na Stari grad Ozalj
nema ništa bolje od komada torte Katarine Zrinski. Kad je grofica
smišljala ovaj recept imala je pogled na mjesto gdje se danas
nalazi kupalište. S pogledom u drugom smjeru sad možemo uživati u
slatkom doživljaju ove torte. Slatko je postalo brend ozaljskog
kraja preko nezaobilazne štrudle. 

Lidija Žganjer je ekskluzivno za KAportal najavila Štrudlafest
veći nego dosad, a i potporu Hrvatske turističke zajednice koja
će to omogućiti. Za uživanje u tradicijskim štrudlama na
Štrudlafestu pričekat ćemo prvi vikend u rujnu, a dotad svi na
kupanje – u Ozalj. E da, još nešto a ne manje važno. Ponuda piva
je odlična, toče se Zlatni medo i Crna kraljica iz Pivovare
Medvedgrad i to po pristupačnoj cijeni.  

FOTO GALERIJA…

>> Dnevni boravak na Kupi 3. srpnja 2022.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest