Izborna skupština VK Korana: Purgaru drugi mandat od četiri godine

Veslački klub Korana održao je u nedjelju, 24. veljače, godišnju izbornu skupštinu na kojoj je ponovno Antun Purgar biran za predsjednika kluba s obala Kupe na mandat od četiri godine. Za zamjenika je izabran Bruno Rogić dok su u novu Upravu birani: Andrija Žnidaršić, Zlatko Katušin, Borislav Vedrina, Dario Šabić Igor Vukićević, Aleksej Ignaščenko i Marijan Bakić.

U 2012. godini veslači Korane nastupili su na 20 regata, 11 domaćih i 9 međunarodnih, osvojivši ukupno 71 odličje od toga 26 zlatnih, 24 srebrna  i 21 brončano odličje. Za istaći je vrlo uspješan nastup posada na PH za seniore, juniore, kadete i veterane gdje je osvojeno 9 odličja u svim kategorijama. Prema bodovanju uspješnosti klubova na prvenstvu Hrvatske VK Korana osvaja 9. mjesto među 27 klubova koji su nastupili u nacionalnom prvenstvu.

Škola veslanja okuplja 40-tak polaznika u dobi od 12-14 godina koju  vodila dva trenera, Mirna Mateša-Rade i Igor Vukičević. Treninzi su održavani četiri puta tjedno. – Planski se obilaze 5. i 6. razredi karlovačkih osnovnih škola, čime se nastoji nove naraštaje djece upoznati s veslačkim sportom i osigurati što širu veslačku bazu za daljnje omasovljenje i stvaranje što kvalitetnije natjecateljske ekipe. Kako je  stalnim ulaganjem u poboljšanje uvjeta rada znatno obnovljen plovni park kao jedan od glavnih prioriteta je više pažnje posvetiti na unapređenje rada Škole veslanja kako bi klub uspio zadržati kontinuitet visokih rezultata. Uvjeti rada škole veslanja znatno su poboljšani otvaranjem športske dvorane pri OŠ Dubovac, čime su osigurani primjereni uvjeti rada škole veslanja tijekom zimskih mjeseci. U realizaciji cjelokupnog trenažnog procesa sudjelovala su dva honorarna i jedan profesionalni trener pa za sve postignuto i njima pripada velika zasluga, kaže u svom izvješću Andrija Žnidaršić, predsjednik Stručno-programskog povjerenstva.

Veliku pažnju Uprav kluba posvetila je poboljšanju uvjeta rada kako bi se natjecateljima osigurali optimalni uvjeti za postizanje što boljih rezultata. Donacijom tvrtke Safege d.o.o. iz Zagreba uspjeli su realizirati nabavku natjecateljskog samca, čime su zadržati kontinuitet ulaganja u opremu i rekvizite usprkos krizi. U narednom četverogodišnjem ciklusu nameće se potreba nabavke natjecateljskog četverca na pariće. – U razdoblju 2009. do 2012. godine naše veslačice i veslači nastupili su  na 67 regata od čega na 39 međunarodnih i 28 domaćih. Nastupili smo i na dva Svjetska seniorska prvenstva U23, Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu te na Mediteranskim igrama. U sastavu Zagrebačkog sveučilišta naši veslači nastupili su na Svjetskom i Europskom sveučilišnom prvenstvu. Na prvenstvu Hrvatske u spomenutom razdoblju osvojili smo ukupno 29 odličja od toga 6 zlatnih, 5 srebrnih i 18 brončanih medalja. Vrijedno je za istaći i podatak da su naši veslači u proteklih 22 godine hrvatske državne samostalnosti i neovisnosti nastupili na 27 najvećih međunarodnih natjecanja, Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim juniorskim i seniorskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, Svjetskim vojnim igrama, Svjetskom veslačkom kupu, svjetskim i europskim sveučilišnIm prvenstvima gdje su osvojili pet odličja. Rezultati su to koji nam uz rezultate na nacionalnom prvenstvu daju za pravo ocijeniti  da je VK Korana najuspješniji karlovački klub posljednjih 20-ak godina, naglasio je između ostaloga u svom izvješću stari-novi predsjednik Antun Purgar.

Plan nastupa članova Korane u 2013. godini usklađen je s kalendarom HVS-a, i kalendarom natjecanja koje je donio Upravni odbor VK Korana. Planiran je nastup na 25 domaćih i međunarodnih regata. Središnji domaći veslački događaj bit će organizacija jubilarne 60. Karlovačke veslačke regate.

Za sportske dosege u 2012. godini plaketama su nagrađeni, veslačice i veslači: Irma Šumar, Ana Katušin, Lucija Škrtić, Juraj Katušin, Sven Bohnec, Luka Mesarić, Dominik Šutalo, Juraj Rudar, Dino Šumar i Tihomir Jarnjević te Krešimir Veble, Damir Jelić i Marijan Bakić. Od tvrtki zahvalnice su dobili Safege i Inkla.

 KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest