Na DC-42 još u ponedjeljak ukinuti zimski uvjeti – mještani Saborskog putnicima preporučuju lance i lopate

Još u ponedjeljak ukinuti su zimski uvjeti na državnoj cesti D-42  Ljubošina – Ogulin – Josipdol – Poljanak – Drežničko Selište koja prolazi kroz najjužniju općinu Karlovačke županije – Saborsko a koja se nalazi u gorskom predjelu.

Mještani Saborskog na ovu su vijest, koju je još u utorak objavio KAportal, logično reagirali te na svom lokalnom portalu Saborsko.net fotografijama prezentirali pravu situaciju na ovoj prometnici.

– Ako ovo što vidimo na ovoj fotografiji nisu zimski uvjeti, a kakvi su onda….? Fotografija je snimljena na DC-42 na izlasku iz Kuselja prema Sertić Poljani gdje je palo skoro 1,5 metara snijega. Stanje na na dionici kroz šumu od Kuselja preko Sertić Poljane do Poljanka još je gore. Bez obzira što javlja centar 112, ja osobno još nikom ne bih preporučio, ako ne mora, putovanje dionicom DC-42 Kuselj – Sertić Poljana – Poljanak – Drežničko Selište. Ako se ipak odlučite za put ovom dionicom onda obavezno uz zimske gume na sva četri kotača ponese lopatu i lance za slučaj da zaglavite, napisao je još u utorak administrator stranice.

– Državna cesta DC-42 usred Saborskog ispred općinske zgrade izgleda kao kakav slabo očišćen lokalni put… Ne znam je li u pitanju nemoć Hrvatskih cesta da izađu na kraj s ovim zaista ekstremnim količinama snijega ili je pak vjerovatniji razlog kriza koja pogađa sve redom u Lijepoj našoj pokradenoj, nadovezao se jučer uz fotografiju ceste u sred općinskog središta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest