U društvu brojnih svjetskih zvijezda, koje predvode slavni Boris
Becker, NBA zvijezda Gary Payton, talijanski tenor Dario
Balzanelli i legendarni kubanski pjevač Omara Portuondo, tročlana
hrvatska kuharska ekipa odradila je kasno sinoć prvi od dva
kulinarska showa u sklopu velikog međunarodnog Habanos festivala
na Kubi, koji se ove godine održava po 15. puta.
Vijest svakako značajna za Karlovac koji je sve cijenjeniji po
svojim gastronomskim dostignućima i kvalitetnim restoranima, jer
u tročlanoj ekipi hrvatskih Gastronomada – dvojica su Karlovčana.
To su jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova Grgur Bakšić, koji
trenutačno radi u zagrebačkom restorano “Klub Gastronomada” i
mladi i sve uspješniji Pantelija Pekić čije delicije možemo
svakodnevno kušati u Greenceku.
Uz njih, na Kubi je voditelj “Kluba gastronomada” Zoran Šimunić,
a mnogobrojnim gostima festivala predstavit će se i 2. ožujka.
Habanos je festival koji prvenstveno slavi čuvene kubanske cigare
i okuplja njihove obožavatelje, no ima i popratne glazbene,
gastronomske i ostale događaje, a hrvatski kuhari ove godine u
prvom su planu, jer će na Gala Večeri 2. ožujka, koja je
središnji događaj festivala, predstaviti jela koja u sebi sadrže
najfiniji duhan iz kubanske regije Vuelta Abajo.
U uspjeh i gastronomski užitak ne treba sumnjati, a možda ćemo po
povratku karlovačkih majstora s Kube i u gradu na četiri rijeke
imati prigodu kušati neki od isprobanih recepata.
KAportal.hr