Ugodna KAbina uz odličnog književnog gosta i mlade rock snage iz Zagreba

foto: Kristijan Protulipac

U svom dvanaestom izdanju KAbina je ugostila pomalo oprečne goste – poznatog, za hrvatske crne književne prilike gotovo i slavnog književnika te mladi i još relativno anonimni, ali vrlo zanimljivi bend.

Robert Perišić u zanimljivom je razgovoru predstavio presjek svoje vrlo uspješne književne karijere, uz puno duhovitosti i iskrenosti, a publika je s velikim aplauzom popratila i priče iz njegove zbirke kratkih priča “Užas i veliki troškovi” te eseja “Uvod u smiješni ples – Autofabule” te, za kraj, pjesmu iz zbirke “Jednom kasnije”, izašle prošle godine u izdanju Sandorfa.

Pričalo se, dakako, i o Perišićevom romanu “Naš čovjek na terenu”, koji je objavljen u devet zemalja, a vrlo skoro trebao bi izaći i u SAD-u, kao i o budućim planovima. Konkretnih detalja, razumljivo, nije bilo, ali poklonici ovog vrlo kvalitetnog pisca svakako su se razveselili informacijom da radi na novom romanu.

Zagrebački bend Antigen predstavio se dobrom i čvrstom svirkom, uz puno pljeska i nerijetko i ovacija zadovoljne publike. Uz autorski materijal odsvirali su i ponešto covera (Majke, EKV, Azra).

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je na poklon dobila kratku priču Zagrepčanke Sande Lončar “Hvala ti za Slunj”.

Sljedećeg ponedjeljka u Mods Caffeu gosti KAbine su svirač na bocama Dalibor Mateša i zagrebački bend Pistolrays, dok za dva tjedna u Edisonu gostuju karlovačke snage – nadareni i nagrađivani mladi pjesnik Luka Mavretić i sve popularniji karlovački bend Downcast Art.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest