Kriza u Rakovici: Nasilnik pucao i na policiju, s njim je sestra dok policija pregovara preko megafona

Više pripadnika interventne policije hitno je upućeno u selo Jelov Klanac kraj Rakovice gdje se nepoznati muškarac zabarikadirao u kuću te pucao u njoj ili oko nje.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard, više policajaca upućeno je u Rakovicu na postupanje zbog obiteljskog nasilja, no o ovom događaju od nje nismo dobili više informacija. Potvrdila je da se radilo o pucnjavi no policija nema saznanja o ozlijeđenim osobama.

Nova TV izvještava da se muškarac sukobio s dvojicom braće te da je iz pištolja pucao na jednoga. Taj je pobjegao iz kuće dok se u kući nalazi njihova mlađa sestra. Nije poznato je li je drži kao taokinju ili se tamo nalazi dobrovoljno.

Policija je okružila kuću i po njihovim saznanjima, nema ozlijeđenih osoba.

Mještani kažu da je riječ o Pavi Špoljariću kojeg u selu zovu Grabić. Opisuju ga kao čovjeka koji voli popiti i često u pijanom stanju zna raditi probleme. Kažu da nije nasilan nego prije čudan te da ima psihičkih problema. Zbog osebujnog ponašanja i duge brade mještani ga zovu Che Guevara. Kriza i dalje traje a sa Špoljarićem preko megafona pregovara policijski pregovarač.

Špoljarić je pucao nasumice, navodno čak i na policiju. Pregovori i dalje traju a policija razmatra na koji će način razriješiti slučaj. U policiji tvrde da je sve pod kontrolom, nagovaraju ga da odloži oružje te da se preda.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest