Lokalni izbori u Ogulinu: SDP i HNS protiv HDZ-ove koalicije sastavljene od čak šest stranaka

U Ogulinu su čelnici koalicije desnog centra potpisali sporazum o predizbornoj suradnji. Oko najjače stranke HDZ-a, okupili su se HSS, HSLS, HSU, ABH i HSP-dr. AS. Uvjeren u izbornu pobjedu , predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić rekao je da se njihov sporazum “temelji na načelima jednakopravnosti, partnerstva i preuzimanja odgovornosti za upravljanje Ogulinom”. Sve će članice koalicije podržati kandidata HDZ-a za gradonačelnika a kandidate HDZ-a i HSP-a dr. AS, za zamjenike gradonačelnika.

Ovom je prigodom i službeno potvrđeno ono što se u kuloarima zna već duže vrijeme. Kandidat koalicije za gradonačelnika je Jure Turković (HDZ) a kandidati za zamjenike su Tone Radočaj (HDZ) i Željko Stipetić HSP dr. AS.

Ako ova koalicija pobjedi, predsjednika Gradskog vijeća dati će HDZ, jednog potpredsjednika HSS a drugoj, kako je to u Ogulinu već uobičajeno, predložit će oporba.

S druge strane koalicija SDP – HNS, za gradonačelnika na izborni megdan”nudi” prvog SDP-ovca županje Ivana Vukovića, a za njegove zamjenike mlade snage SDP-a, Dalibora Domitrovića i Danijela Vukelju. Ovakav izbor kandidata obje koalicije već izaziva mnoge komentare. Navodno i kod jednih i kod drugih ima nezadovoljnih a da li su stranke učinile najbolji izbor, odluku prepuštamo biračima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest