Branič – kula Starog grada za posjetitelje otvorena od travnja, s novim eksponatima

Turistička zajednica grada Karlovca krajem prošle godine postala je novu smeđu signalizaciju za Stari grad Dubovac, a pored same gradine postavljene su tri nove interpretacijske table s tekstovima na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Stari grad Dubovac dodatno je prezentiran i u publikaciji “Utvrde i dvorci” koja će se, osim u Karlovcu, moći nabaviti i u turističkim zajednicama Zagreba, Samobora, Jastrebarskog, Varaždina, Koprivnice, Čakovca, Siska, Krapine i Velike Gorice.

I dok Gradski muzej znatno obogaćuje ponudu branič-kule koja je pod njihovim upravljanjem, a pohvale zaslužuje i pojačana promocija, upitno je što je s ostatkom utvrde koja je pod upravljanjem Grada Karlovca. Posljednji pokušaj da se otvori ugostiteljski objekt propao je zbog nekvalitetnog ugovora pa su koncesionaru daljnje radove zabranili konzervatori. Iz Grada zasad nema nikakvih novosti o načinu na koji će eventualno biti korišten ovaj povijesni dragulj grada na četiri rijeke.

Sigurno je, pak, da će Stari grad Dubovac i ove godine karlovačke udruge koristiti za manifestacije koje su sasvim oprečne, ali na svoj način pokazuju da se dubovačka utvrda može koristiti na zaista raznolike načine – Sajam vlastelinstva i prateće radionice odvest će nas u prošlost, a svjetski cijenjena LED ekipa Dubovac će, vjerujemo, ponovno pretvoriti u party pozornicu u idealnom mističnom okružju povijesne gradine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest