Obnova dvorca i mosta u Novigradu mogla bi se ubrzati putem fondova EU – u pripremi projekt

Revitalizacija starog mosta na rijeci Dobri te nastavak obnove starog grada Novigrada bila je tema jučerašnjeg sastanka održanog u Netretiću i to na inicijativu Društva prijatelja Novigrada na Dobri – Frankopan.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Općine Netretić, Razvojne agencije Karlovačke županije, Društva prijatelja Novigrada na Dobri – Frankopan, Županijske uprave za ceste i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Karlovcu koji su zajednički zaključili da postoje preduvjeti da se dva spomenuta povijesna lokaliteta kandidiraju za uređenje iz sredstava EU fondova.

Podsjetimo, već desetak godina traje obnova starog grada i procjenjuje se da bi mogla trajati još desetljećima. Mogućnost dobivanja potrebnog novca iz fondova EU značajno bi ubrzalo ove projekte koji bi, nadaju se u Općini Netretić, značajno utjecalo na razinu turističke ponude Općine, ali i cijele Karlovačke županije te bilo zamašnjak turističkog razvoja ovog kraja.

– Prva prilika da se testira interes donatora za ovaj projekt je Javni poziv za dostavu projektnih ideja regionalnih razvojnih projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u okviru tematskog cilja III i Prioriteta koji je definiran kao “Zaštita, promicanje i razvoj kulturnog i prirodnog nasljeđa”. Rok za dostavu prijava za ovaj natječaj je 15. travnja, kažu u Razvojnoj agenciji preko koje će se odrađivati ovi projekti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest