Građani i djelatnici tvrtke “DM” zajednički očistili divlje odlagalište na Drežniku

Akcija predstavlja  završnicu dm H2O turneje koja je tijekom ožujka posjetila Šibenik, Karlovac, Osijek i Varaždin kako bi educirala građane o važnosti očuvanja voda i pozvala ih da se uključe u ekološki odgovorno djelovanje. Volonterska akcija je započela u petak, 22. ožujka kada je 97 djelatnika dm-a čistilo zagrebačku Savicu, dok je u subotu, 23. ožujka  održana u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku i Varaždinu.

dm H2O turneja prvo je u nizu događanja sveobuhvatne ekološke inicijative dm green city project čiji je cilj educiranje i uključivanje građana u ekološki odgovorno djelovanje. Tako će dm u sklopu green city projecta u travnju obilježiti Dan planeta Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a u svibnju će u suradnji s najpoznatijim hrvatskim dizajnerima koji promiču održivu modu organizirati modnu reviju “Lijepa, ako to želim!”.

Nadalje, u sklopu projekta dm poziva sve učenike hrvatskih škola da se pridruže ekološki odgovornim aktivnostima u akciji Zeleni korak u sklopu koje će sakupljati stari papir. Projekt završava već tradicionalno ženskom dm utrkom i dodjelom dm green city nagrada kojom će se odati priznanje najistaknutijim pojedincima, tvrtkama i organizacijama za rezultate ostvarene u očuvanju i zaštiti okoliša.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest