Prometni kolaps na Slunjskim brdima – zabrana za tegljače, više kamiona ostalo zarobljeno na cesti

Na državnoj cesti D-1 kod Slunjskih brda pravi je prometni kolaps. Zbog snijega i leda na cesti, te više prepriječenih vozila tim se prometnim pravcem otežano prometuje, dok policija regulira promet i naizmjence propušta vozila.

Problem je nastao zbog kamiona s prikolicama i tegljača koji po zaleđenoj cesti nisu mogli podnijeti uspon. Mnogi su ostali na cesti pa je prometovanje otežano.

– Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru.

To vrijedi i na staroj cesti kroz Gorski kotar (D3), u Lici na D1 na dijelu Karlovac- Korenica- Gračac, a u središnjoj Hrvatskoj na autocesti A2 Zagreb- Macelj, javljaju u Hrvatskom autoklubu.

Preporuka vozačima je da, ako već ne moraju na put, da ne kreću a ako moraju da uzmu kompletnu zimsku opremu koja je obvezna kao i dovoljnu količinu hrane i vode u slučaju zastoja. Naravno, uz sve navedeno neka se “oboružaju” i strpljenjem

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest