Učenici i učitelji iz Mađarske, Pule, Zaboka i Raba kuhaju u Trgovačko – ugostiteljskoj školi

Četiri hrvatske škole, među kojima i Trgovačko-ugostiteljska
škola Karlovac, partneri su u projektu koji financira Europska
Unija kroz program IPA IV “Mode for success”, a kroz koji se
predstavljaju kuhinje europskih zemalja i ujedno pruža učenicima
da rade s kolegama, ali i stručnim djelatnicima iz drugih
zemalja.

Upravo karlovačka škola ovog je tjedna domaćin “Tjednu mađarske
kuhinje”, tijekom kojeg će mađarski gosti predstaviti svoju
zemlju, obrazovni sustav, navike i običaje te, dakako, kulinarske
specijalitete. Od ponedjeljka pa do četvrtka učenici i stručni
učitelji iz Mađarske kuhat će jela iz svoje zemlje, zajedno s
učenicima i stručnim učiteljima iz Pule, Zaboka, Raba i Karlovca.

Nositelj ovog projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i
trgovinu Pula, a uz karlovačku Trgovačko-ugostiteljsku školu
partneri su Srednja škola Zabok i Srednja škola Markantuna de
Dominisa Rab. Projekt traje godinu dana, a u okviru njega održat
će se šest tematskih tjedana u kojima će se osim mađarske
prezentirati i talijanska, slovenska, norveška, francuska i
švicarska kuhinja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest