Rijeke bujaju, Kupa na 5 cm od proglašenja izvanrednih mjera, u Ogulinu poplavljene kuće

Vodostaj karlovačkih rijeka kao i onih u cijeloj Karlovačkoj županiji i dalje raste, ne samo Kupe, već i svih ostalih rijeka koje su poslijepodne bile u stagnaciji. Kupa je u Karlovcu u 22 sata dosegnula 745 centimetara, što znači da nas tek pet centimetara dijeli od proglašavanja izvanrednih mjera obrane od poplave.

No, ponovno su u porastu i druge rijeke, Korana je kod Veljuna došla do vodostaja od 348cm, Dobra je nakon višesatne stagnacije u Lešću u samo dva sata narasla 14 centimetara, a Mrežnica kod Juzbašića trenutačno je na 198cm.

Još od jučer Oštarije su postale poluotok, dok se posve napunilo korito nekadašnje Zagorske Mrežnice kod Ogulina koja je sada praktički jezero. Voda je došla do više kuća, a strahuje se od daljnjeg porasta vodostaja koji bi mogao donijeti probleme i u centru grada Ogulina.

Donekle je utješno što vodostaj polako opada uzvodno od Karlovca, ali nema sumnje kako će već i ova situacija uzrokovati brojne probleme u prigradskim naseljima i selima oko grada, poplavljene i blokirane prometnice i novu materijalnu štetu. Već su zatvorene obala Trnskog u samom gradu te ceste DC36 prema Šišljaviću (u Koritinji) i lokalna prometnica u Donjem Mekušju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest