Stari grad Dubovac “glumi” u novoj turskoj sapunici – Turci barem na filmu osvojili gradinu

Ono što nisu uspjeli u povijesti, Turci će uspjeti na “filmu”, točnije u najnovijoj sapunici “Teslim”, koja će se ovog proljeća snimati u i oko Starog grada Dubovca. Smještena na prijelaz iz 15. u 16. stoljeće, sapunica uz, naravno, brojne ljubavne zavrzlame i popratne sadržaje, prati vojskovođu Nisana Prvog koji kreće u – osvajanje Beča. Nakon što “lako i bez većeg otpora” osvoji Dubovac, upravo će na toj lokaciji pripremati konačni pohod na Beč. Za to vrijeme razdirat će ga ljubav prema lijepoj Saki, brinut će o suparniku Rakipu koji mu radi za glavom, a “rastureni” branitelji Dubovca u Novigradu se spremaju za pokušaj da povrate Stari grad u svoje ruke.

Najpoznatije glumačko ime koje će ovog proljeća boraviti na Dubovcu je Meryem Uzerli, koja u super popularnom “Sulejmanu Veličanstvenom” glumi lijepu i ljubomornu Hurem. U glavnoj muškoj ulozi manje je poznati Rasgel Yürütec.

Iako će na račun Gradskog muzeja koji upravlja branič – kulom i u gradsku blagajnu “sjesti” lijepa svota novca, već i prije samog snimanja stižu i prve negativne reakcije. Dakako, razlog je iskrivljavanje povijesnih činjenica pa se naš čitatelj zahvaljujući kojem smo i došli do ove informacije koja je iz nepoznatog razloga držana u tajnosti (a koju su nam nakon upita potvrdili u Gradskom poglavarstvu) pita hoćemo li za 50 ili 100 godina dozvoliti i snimanje filmova u kojima srpska vojska osvaja Karlovac? Puno kontroverzi izaziva i scena u kojoj Turci zapale nekoliko “pobunjenika” u Vili Anzić, jer postoji bojazan da će ova vrijedna građevina biti trajno oštećena, iako iz produkcijske ekipe stižu uvjeravanja kako štete neće biti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest