Velik odaziv na raspravu o Starom gradu Dubovcu – komunikacijom do razvoja ove, ali i svih obližnjih destinacija

Stari grad Dubovac dobro je uređen, a događanja koja su se u njemu odvijala pokazala su da postoji interes i organizatora i građana, no treba povećati obujam kulturne ponude, i to tijekom cijele godine. Ovom raspravom želimo i potaknuti komunikaciju između Grada Karlovca, svih javnih ustanova i institucija i samih građana u tom smjeru, naglasio je Domagoj Šavor iz mreže udruga nezavisne kulture KAoperativa, na početku javne rasprave o Starom gradu održane u Knjižnici za mlade uz vrlo dobar odaziv građana.

Uređenje dvorca dovršeno

Da je uređenje dubovačkog dvorca gotovo potpuno dovršeno potvrdila je i pročelnica odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andreja Navijalić, najavivši kako slijedi postavljanje centralnog grijanja kako bi se na Starom gradu mogli organizirati događaji tijekom cijele godine.

A, događaja ima, no može ih biti puno više. Jazz festival, ciklus koncerata uz rođendan grada, Sajam vlastelinstva, ali i koncerti i elektronski partyji za mlade, kao i najnoviji projekt “Vikend na Dubovcu” koji provode Turistička zajednica grada Karlovca i Dubovački streličari, ukazuju na iznimnu atraktivnost ove lokacije, ali silom prilika dosad su se mogli odvijati isključivo u toplim mjesecima.

Metal koncertima nije mjesto unutar zidina?

Dugogodišnja karlovačka konzervatorica, danas u mirovini, Marinka Mužar, naglasila je da su na toj lokaciji dobrodošli svi navedeni događaji, ali da smatra kako je bitno razlikovati događaje unutar samih zidina, kao i one koji se odvijaju izvan nje.

– Recimo, nema prepreka da se pored Starog grada održi koncert metal glazbe, ali mislim kako mu ipak nije mjesto unutar zidina.

Sudionici rasprave i sami građani dali su i brojne prijedloge kako upotpuniti ponudu Starog grada, a Saša Đurić iz Dubovačkih streličara naglasio je da se mogu dodatno razvijati i već postojeće manifestacije. Tako je, primjerice, plan da “Vikend na Dubovcu” traje dulje, uz još sadržajniju ponudu. Također, posjetiteljima manifestacija treba se ponuditi kompletan “dubovački” paket, povezati Stari grad Dubovac s Nacionalnim svetištem svetog Josipa, pivovarom, borlinskim vodocrpilištem i tamošnjim muzejom, te sve to pretvoriti u malu turističku turu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest