Na Žumberačkoj kobasijadi stotinjak gostiju – najbolja kobasica “žumberačkog zeta” Dževada Karića

Sinoć je u organizaciji prijatelja Žumberka održana jubilarna,
deseta po redu Žumberačka kobasijada. U još jednoj prilici da se
okupe rođeni Žumberčani, njih čak više od stotinu probavala se
tradicionalna kobasica, spravljena po starim recepturama
žumberačkog kraja.

Žumberčane je u restoran La Mirage i ove godine zajedno s
organizacijskim odborom  privukao predsjednik društva Željko
Šajatović  tako da su se odazvali brojni gosti koji su
odselili sa Žumberka i danas žive u Karlovcu, Zagrebu i Samoboru
i drugim gradovima.

Kao po običaju, rekao je naš specijalni i tradicionalni
izvjestitelj sa Žumberačke kobasijade Boris Ožanić, na druženju
su predstavljeni običaji žumberačkog kraja, dok je vrhunac večeri
bio izbor najbolje kobasice izrađene po staroj recepturi.

Najbolju kobasicu je, po izboru stručnog žirija, redom
sladokusaca i stručnjaka prehrambene tehnologije, spravio Ranko
Stipanović – Frenky. Drugi je bio Dževad Karić, a treći Drago
Belavić. Priliku da ocijene tradicionalni i svima omiljen
suhomesnati proizvod imala je i publika. Po ocjeni gostiju
najpikantniju kobasicu ima karlovački ugostitelj Dževad Karić,
inače žumberački zet koji se već treću godinu zaredom nameće kao
najbolji kobasičar – prijatelj Žumberka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest