Kako aktivirati poslovnu zonu da postane srce gospodarskog razvoja – svoj plan predstavio ogulinski SDP

Poslovna zona u Ogulinu zamišljena je kao srce gospodarskog razvoja grada Ogulina no kao takva dosad nije zaživjela. Ogulinski SDP u svom predizbornom programu za lokalne izbore predstavio je plan za aktivaciju Zone te konačno privlačenje investitora u grad podno Kleka.

– Ne želimo se baviti populizmom i političkim suparnicima, nego nuditi rješenja i alternativu sadašnjoj vlasti. Kako bi se stvarala radna mjesta i razvijalo gospodarstvo, Ogulin mora postati privlačna sredina za poslovanje i investiranje. Za to je nužna učinkovita lokalna uprava, veća transparentnost, manji troškovi poslovanja i razvijena poslovna infrastruktura, rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Vuković. Po njemu su ključni problemi su nezaposlenost, propadanje gospodarstva i odlazak stanovnika iz Ogulina.

U svom planu za konačno stavljanje poslovne zone u funkciju u SDP-u navodi da treba provesti otkup preostalih privatnih parcela koje onemogućavaju okrupnjivanje zemljišta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, parcelaciju zemljišta, dovršetak instalacija, izgradnju priključka na autocestu putem rotora, pripremu za željeznički kolosijek, te održavanje zemljišta unutar zone. – Privatnim investitorima će se ponuditi mogućnost izgradnje standardnih industrijskih hala koje bi iznajmljivali ili prodavali poduzetnicima. Poduzetnicima početnicima će se ponuditi usluge poduzetničkog inkubatora u postojećim objektima u zoni, a ako interes bude značajan, na fondove EU će se aplicirati projekt izgradnje većeg inkubatora. Dovršetak materijalne infrastrukture bi se provodilo u fazama, u skladu s mogućnostima, ali bržom dinamikom od dosadašnje. Financiranje bi se osiguralo iz fondova EU, od resornog ministarstva, putem kredita, te iz gradskog proračuna, rekao je Bojan Prebežić koji je i kandidat za zamjenika župana.

U SDP-u obećavaju da će poduzetnicima olakšati posao na način da će lokalna uprava će pojeftiniti i skratiti postupke ulaganja, omogućiti edukacije poduzetnika početnika, strukovno usavršavanje, pružati besplatne financijske, tehničke i poslovne savjete, informacije o pristupu kapitalu i financijama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest