Stajalište Novi centar proradit će početkom lipnja – na njemu će stajati svi putnički vlakovi, cijena do ZG ista

Vjerovali ili ne, željezničko stajalište u Novom centru trebalo bi biti u potpunosti završeno do 15. svibnja, a u promet pušteno početkom mjeseca lipnja. Ovo su, naime, najnovije informacije koje smo dobili od Martine Elizabete Lovrić, voditeljice Odjela za odnose s javnošću HŽ – infrastrukture.

Više od pet godina prošlo je otkako je ovaj projekt HŽ-a započeo i nikako da se okonča. Karlovčani su primjetili da su se radovi još u zimi pokrenuli, a ovih dana intenzivirali.

Po riječima glasnogovornice, 16. travnja započelo je asfaltiranje hodne površine te hortikulturalno uređenje stajališta.

– Testirano dizalo za osobe smanjene pokretljivosti i uskoro se očekuje njegov tehnički prijam. Osim toga još se postavlja ispuna ograde između ceste i nogostupa uz željeznički nasip. Uskoro će biti ispitana sva oprema i ukupna infrastruktura stajališta, kazala je Lovrić.

Stajalište bi, dodaje, za  tehnički prijam trebalo biti gotovo do 15. svibnja, dok se u HŽ-u nadaju da će uporabna dozvola biti izdana do stupanja na snagu izmijenjenog voznog reda početkom lipnja.

Za Karlovčane je bitna i informacija da će se svi putnički vlakovi koji sada prolaze kroz stajalište Karlovac Centar na njemu i  zaustavljati. Cijena karte do Zagreba i u drugom pravcu se neće mijenjati jer je stajalište Karlovac Centar udaljeno od kolodvora Karlovac oko 1.500 metara, te ulazi u istu tarifnu zonu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest