Nagradio je general Lovrić: Generalčanka Valentina Malović dočasnica mjeseca jer je spašavala živote u prometnoj nesreći

Skupnica Valentina Malović, inače stanovnica mjesta Lipa u općini Generalski Stol, proglašena je najboljom dočasnicom HV-a za mjesec ožujak. U vojarni Croatia, u prostorijama Glavnog stožera OS RH, vrijedno priznanje, kako njoj tako i njezinom kolegi razvodniku Miji Paviću, uručio je načelnik Glavnog stožera OSRH Drago Lovrić.

Za priznanje skupnicu i razvodnika je potvrdio Dočasnički odbor na razini OS RH. Skupnica Malović je pripadnica Vojnoobavještajne bojne HKoV-a i prva je žena koja je proglašena dočasnicom ili vojnikinjom mjeseca, dok je razvodnik Pavić pripadnik Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu.

– Uz iznimne rezultate i profesionalnost koju pokazuje na dužnosti medicinske tehničarke, skupnica Malović je nominirana i zahvaljujući jednom konkretnom događaju. Naime, 5. je ožujka, vraćajući se kući iz postrojbe redovnom autobusnom vojnolinijskom relacijom, kod mjesta Zvečaj naišla na tešku prometnu nesreću u kojoj su sudjelovala dva civilna vozila. Odmah je, uz pomoć dvojice kolega, pristupila pružanju neophodne prve pomoći teško ozlijeđenim trima osobama do dolaska civilne prve pomoći. Nadalje, skupnica se u drugoj polovici ožujka iskazala u osiguranju VOB-ove obuke timova za dubinski nadzor u ekstremnim vremenskim uvjetima – priopćili su iz MORH-a.

– Zahvaljujem vam što ste pokazali put drugima. Budućnost OSRH ovisi o ljudima poput vas i vašem radu, jer vi, vojnici i dočasnici, temelj ste i jezgra vojske – poručio im je general Lovrić.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest