Skijalište u predgrađu Ogulina dodatno se uređuje – ogulinski skijaši uzeli stvar u svoje ruke

Dok je sudbina HOC-a Bjelolasica i tamošnjeg skijališta i daljnje krajnje neizvjesna, skijalište u predgrađu Ogulina u Vučićima već se priprema za novu skijašku sezonu.

Kako javljaju iz Skijaškog kluba Ogulin, po planu je produžena skijaška staza Kuti za još 100 metara i sada je duljina 300 metara, te je očišćena od drveća i granja. – Trenutno smo u pregovorima s drugim vlasnikom te planiramo i dalje produžiti skijašku stazu za još nekih 200 metara tako da bi u konačnici dobili dužinu staze od 550 metara, s visinskom razlikom od oko 200 metara. Probijen je i proširen prilazni put tako da sad imamo u planu staviti strojeve na stazu te je u potpunosti izravnati i iznivelirati, kažu vrijedni ogulinski skijaši.

Proširenje puta je, dodaju, prvenstveno planirano za ulaz ratraka za uređenje skijaške staze. Za drugi dio uređenja i to ubrzo imamo produživanje staze, postavljenje rasvjete na očišćeni dio staze, te ravnanje staze. Za treću fazu izgradnje imamo u planu napraviti procjep kroz šumu za monitiranje nove skijaške vučnice, puni su planova Ogulinci.  Sve bi trebalo biti gotovo prije skijaške sezone.

Možemo se pohvati da smo ove godine na skijalištu imali u par navrata veći broj djece na stazi nego odraslih osoba što dovoljno govori o posjećenosti i interesu mladih za skijanjem, bordanjem i sankanjem. Skijalište se nažalost i dalje finacira isključivo od članova kluba i zaljubljenika u snježne sportove, kažu skijaši.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest