Ogroman uspjeh Foto dana mladih – nastalo 1.410 fotografija, pobjednica mlada Splićanka Lili Zaneta

– Uspjeli smo! Pred sebe smo ove godine stavili nekoliko puta više posla od prošlih godina, ali po reakcijama sudionika to se isplatilo – s velikim zadovoljstvom ističe voditelj projekta Filip Trezner i dodaje:

– Nakon ovih Foto dana mladih uvjeren sam da je među našim sudionicima budućnost fotografije u Hrvatskoj. S time se složio i žiri, a osobno jedva čekam pratiti njihov daljnji razvoj i za desetak godina ponositi se činjenicom da su u svojim počecima bili i na FDM-u.

Isto ističu i sudionici:

– Bilo je baš lijepo, super iskustvo i jedva čekam iduću godinu. Sviđa mi se što ove godine ima više ljudi. Došao sam ovamo zbog zabave, makar ne bih imao ništa protiv nagrade – kazao je Zagrepčanin Ivan Gudić, a njegov sugrađanin Marin Mamuza kratko poručio:

– Ne moram ništa govoriti, Foto dani mladih govore sami za sebe.

Uz sve ostale sadržaje koje ova manifestacija nudi ona je ipak natjecateljskog karaktera pa je stručni žiri izabrao najbolje fotografije za svaku kategoriju. Titulu najboljeg autora osvojila je mlada Splićanka Lili Zaneta, koja je osvojila prvu nagradu i za najbolje fotografije u kategoriji kulturne baštine i reklamne fotografije. Marin Mamuza snimio je, pak, najbolju fotografiju u kategoriji prirodne baštine. Valja napomenuti da je svojim sjajnim radom Lili i prošle godine osvojila tri nagrade.

– Osjećaj je još bolji nego prošle godine, jer sam nastavila dalje, mislim da imam dobre fotke, ali opet mi je čudno da sam pobijedila u dvije kategorije. Osjećaj je takav da sam u isto vrijeme i zbunjena i vesela – rekla je mlada Splićanka, koja je kao nagradu osvojila posve novi Canon EOS 650D fotoaparat.

Priča za ovu godinu nije gotova, FDM nastavljaju sa svojim aktivnostima kroz godinu po cijeloj Hrvatskoj, uz izložbe, predavanja i radionice…Sve to kao mali uvod za iduću godinu kada projekt postaje međunarodnog karaktera. Mladi fotografi EU predstavit će Hrvatsku kao novu članicu EU fotografijama koje će snimiti na 1. Europe Youth Photo Days-ima! Kako, kada, zašto i tko na www.fotodanimladih.com.hr

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest