Kreće uređenje “jugoturbinskog bazena” – nova cesta, rotor i parkirališta za bolju povezanost i sigurnost

Uređenje Južne industrijske zone, tzv. “jugoturbinskog bazena” jučer je bila tema sastanka u Županijskoj komori Karlovac na kojem su, uz predstavnike tvrtki koje tamo posluju, bili i gradonačelnik Damir Jelić sa suradnicima, te predstavnici Urbanističkog zavoda grada Zagreba d.o.o. i tvrtke “GEO 6”. Ove su tvrtke, naime, natječajem odabrane za izradu stručne podloge postojećeg stanja.

– Grad Karlovac je preuzeo posao za poslovno uređenje, osiguranje sredstva iz proračuna, što je učinjeno s ciljem provođenja postupka javne nabavke radi odabira najboljeg pružatelja potrebnih usluga, kažu u Županijskoj komori.

Kako navode, postupak izrade prostorno planske dokumentacije odvijat će se u dvije etape – izradom stručne podloge postojećeg stanja, te izradom ubranističkih planova uređenja.

– Cilj gradske uprave je da se navedenim projektom omogući funkcioniranje i daljnji razvoj tvrtki koje djeluju u Zoni, rekao je Jelić. Dodao je da će se prometnicom čija gradnja počinje i zahvaljujući suradnjom s Alstomom i Tvornicom pumpi omogućiti bolja komunikacija dijela stanovništva Male Švarče i njihova sigurnost.

Ocrtavanjem novih parkirališta riješiti će se problem povećanog broja vozila, a po realizaciji rotora na izlazu s mosta trebao bi se ubrzati protok i povećati sigurnost prometa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest